Nyheder

Nyheder

januar 2016

25 år med omsættelse af teknisk viden til praktisk knowhow

Vores tekniske chef Carsten Rasmussen fejrer i år sit 25 års jubilæum. Drivkraften i hans lange karriere har fra starten været lysten til at omsætte den tekniske viden til praktisk knowhow, som giver murere, gulvlæggere og malere værdi i arbejdsdagen.

Der er sket meget i byggeriet, siden Carsten Rasmussen (65) i 1990 først trådte ind ad døren hos ARDEX Skandinavia A/S på Marielundvej i Herlev som ny teknisk chef for de nordiske og baltiske markeder. Han opsummerer udviklingen således:

- Kravene til dokumentation er steget voldsomt for alle parter i byggeprocessen. Det gælder ikke kun i forhold til de anvendte produkter, men også metoder, arbejdsmiljø, indeklima osv. Selv bygningerne bliver i dag certificeret. Da jeg startede hos ARDEX, sendte vi et datablad og et sikkerhedsblad til kunden og solgte ti tons produkter. Nu sender vi et ton papirer af sted, før ordren overhovedet er landet, fortæller han.

Fra rådgivende ingeniør til håndværkerrådgiver
Carsten Rasmussen er oprindeligt uddannet bygningsingeniør og har taget en HD i organisation. Han startede karrieren som rådgiver i et rådgivende ingeniørfirma med speciale i bærende konstruktioner.

Fra begyndelsen var Carsten Rasmussen meget interesseret i arbejdet med at omsætte den tekniske viden til praktisk knowhow for de udførende på byggepladsen. Og det var netop dette aspekt, der bragte ham til ARDEX:

- Fascinationen ved at omsætte den tekniske viden om underlag, konstruktioner m.m. til noget, som håndværkerne kan gå ud at bruge direkte i deres arbejde, har nok været den største drivkraft. Samtidig passede ARDEX som et solidt internationalt firma med en bred portefølje af nogle af de bedste produkter på markedet godt til mit temperament, fortæller han.

Fortsat fokus på opkvalificering af håndværkeren
Carsten Rasmussen vurderer, at det i de kommende år ikke mindst bliver det grønne fokus, som fortsat vil fylde meget hos ARDEX og resten af byggebranchen. Han ser her en vigtig opgave i at bidrage til efteruddannelse og opkvalificering af håndværkerne i forhold til de stigende krav, nye produkter og metoder mv.

- Siden 1990’erne er det blevet stadigt vigtigere for murere, gulvlæggere, malere og andre faggrupper med løbende skoling og certificeringer. Her er det væsentligt, at vi som producent og leverandør fortsætter med at udbygge vores service og rådgivning og bidrager til at opgradere kunderne, understreger han.

Carsten Rasmussen fejrede sit 25 års jubilæum ved en flot og velbesøgt reception fredag d. 8. januar 2016 i ARDEX’ lokaler på Marielundvej. Han har i øvrigt gennem mange år været en aktiv marathonløber og badmintonspiller i fritiden.