Nyheder

Nyheder

marts 2014

Håndværkerkåringer sætter kvalitetsbevidstheden på dagsordenen

Årets håndværkere 2014 kåres d. 8. april i Cirkusbygningen i København. Målet med kåringerne er at styrke bevidstheden om det gode håndværk både i byggebranchen og blandt forbrugerne. Sponsoren for murerkategorien, producenten ARDEX, ser i den forbindelse en øget brug af videre- og efteruddannelse samt større faglig specialisering og certificeringsordninger som vejen frem.

Årets Håndværker 2014 finder sted d. 8. april i Cirkusbygningen i København, hvor værterne Cecilie Hother og Thomas Uhrskov fra TV2 Fri byder inden for til en festlig aften i kvalitetshåndværkets tegn. Bag kåringerne står anmeldelseshjemmesiden www.anmeld-haandvaerker.dk, hvis brugeranmeldelser danner grundlag for nomineringerne af i alt 64 håndværksfirmaer fordelt på 13 kategorier.
   
Vil styrke bevidstheden om håndværket
- Kåringen af årets håndværkere handler om at sætte fokus på betydningen af det gode håndværk. Det gælder selvfølgelig i første omgang fagligheden, men også parametre som service og kundepleje spiller en stor rolle i dag, hvilket man tydeligt kan se på de anmeldelser, som brugerne lægger ind, udtaler Mads Teissøe fra www.anmeld-haandvaerker.dk. Han fortsætter:

- Faktisk viser en dugfrisk undersøgelse fra Håndværksrådet, at mund-til-øre-metoden står for ca. 95 pct. af kundetilgangen hos både håndværksfirmaer og andre små og mellemstore virksomheder. Det betaler sig med andre ord at opbygge et godt ry blandt kunderne, både i forhold til faglig kompetence og god service, lyder det fra Mads Teissøe.   

Mere uddannelse, specialisering og certificering
Producenten ARDEX, der fremstiller klæber-, fuge- og spartelmasser og rådgiver bl.a. murervirksomheder om gulv- og vægløsninger, er sponsor for kåringens murerkategori, hvor fem firmaer er nominerede. Virksomhedens administrerende direktør, Michael Nielsen, som d. 8. april overrækker prisen for årets bedste murervirksomhed, udtaler:
 
- Vores håb er, at kåringerne og den opmærksomhed, som de får, vil bidrage til at styrke bevidstheden om den håndværksmæssige kvalitet. Derudover ser vi en øget brug af efter- og videreuddannelse samt større faglig specialisering og certificeringsordninger som nogle af de værktøjer, der fremover skal være med til at løfte kvalitetsbevidstheden endnu mere, både i branchen og blandt forbrugerne.  

De 64 nominerede håndværksfirmaer er udvalgt på baggrund af en såkaldt ’datavask’ af brugernes anmeldelser på www.anmeld-haandvaerker.dk og de endelige vindere udvælges af en fagjury bestående af direktør Ole Draborg fra Danske Malermestre, direktør Jesper Salskov fra VELUX Danmark A/S, salgsdirektør Flemming Adolfsen fra Icopal Danmark A/S samt indehaver Tanja Foged fra Mosaikhjørnet A/S.