Nyheder

Nyheder

september 2012

ARDEX - Bæredygtig før det blev moderne

Når dørene åbnes til Building Green messen d. 10-11. oktober, er Ardex igen at finde blandt udstillerne. Ardex vil præsenterer den nyudviklede og patentanmeldte DUSTFREE, der sikrer en støvfri oprøring af pulverprodukter - til gavn for både vores miljø og håndværker.

Building Green i FORUM er Danmarks største messe for bæredygtige og energieffektive produkter. Ardex deltager for at bidrage til en dialog om bæredygtige løsninger til gavn for alle:

”Bæredygtighed er vejen frem for den danske byggebranche. Vi har tænkt i miljø længe før det blev moderne, så det er naturligt for os at tale om bæredygtighed som krav til produkterne. Bæredygtighed er et emne som vi alle bør tage stilling
til. 
Derfor er vi med på Building Green igen i år,” siger Anne Mette Weng, projektansvarlig hos Ardex. 

Bæredygtighed som grundkoncept

En virksomhed bør tænke i både miljø og arbejdsmiljø, når der skal indkøbes produkter. Her har Ardex stor erfaring, da de igennem en årrække har arbejdet på at reducere det miljømæssige aftryk produkterne efterlader, uden at det går ud over kvaliteten. 

”Vi håber på en dialog omkring det at stille krav til produkterne, så det ikke kun handler om prisen, men også om hvad produkterne gør eller i vores tilfælde, ikke gør. Vi har ikke lavet produktionen om for at blive ”grønne”, men det er en naturlig del af vores tankegang, at vi også tænker miljø, økonomi og forbrug af ressourcer ind i produkterne,” siger Anne Mette Weng.

Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at Ardex allerede er medlem af den tyske DGNB-certificering som stiller krav indenfor miljø, økonomi, samt det sociale.

Dustfree til gavn for håndværkeren og miljøet

Med på messen har Ardex valgt at medbringe en ny patentanmeldt metode til støvreducering under oprøring. Den nye ARDEX DUSTFREE monteres på blandekarret eller blandespanden, og støvet suges væk. På den måde undgår man støv i lungerne og på gulvet. Samtidig undgår man at tilsætte olie for at reducere støvmængden og slipper dermed for et unødvendigt forbrug af naturens ressourcer.

”Dustfree er udviklet, fordi det ikke nytter at tilføje noget for at fjerne noget. Vi arbejder efter devisen om, at det et produkt ikke gør, nogle gange er det, der gør det bedre. Man skal huske, at selvom bæredygtigheden er skjult under fliser og belægninger, så indgår alle elementer i byggeriets miljømæssige fodaftryk. Og det vil vi vise på messen,”