Nyheder

Nyheder

juni 2018

Brug latex fra starten og kom hurtigere i mål

Nu er det slut med at bruge tid på en masse slibning og forberedelse, når der skal renoveres gulve: Den nye latexbaserede ARDEX K 60 er nemlig udviklet til opretning og afretning på stort set alle underlag uden forudgående primning – endda direkte på gamle limrester mv.

Mange gulvrenoveringer kræver, at gulvlæggeren afser ekstra tid til forberedelse og behandling af det gamle undergulv før spartling. Eksempelvis kan der være gammel belægning eller rester af gulvlim, som først skal skrabes af eller slibes ned, før overfladen efterfølgende kan primes og derefter spartles. 

Skær forberedelsen væk selv på kritiske underlag
Men med den nye selvnivellerende afretning- og opretningsmasse ARDEX K 60 er det ikke længere nødvendigt: ARDEX K 60 er nemlig latex-baseret og danner en helt glat overflade, selv på krævende, ujævne underlag.

- ARDEX K 60 er udviklet til at kunne håndtere kritiske underlag, som normalt kræver lang tids forberedelse. Det kan fx være renoveringer af badeværelser i etageejendomme eller kældergulve i en ældre villa. Den sparede forberedelsestid betyder bl.a., at du får markant mindre kørsel frem og tilbage, da du stort set kan gå i gang med at spartle med det samme, fortæller markedschef i ARDEX Allan Petersen.

Blandes på stedet uden vand
Den nye spartelmasse leveres som en sæk pulver med tilhørende latex i en separat spand. Det betyder, at behovet for opblandingsvand på selve byggepladsen elimineres, og opblandingen kræver faktisk kun, at der medbringes en enkelt spand til oprøring.

Samtidig er der ingen risiko for at få et forkert blandingsforhold, da forholdet mellem latex og pulver på forhold er nøje afstemt fra fabrikken, og man behøver derfor blot at blande dem for at være klar til arbejdet.

- Opblandingen er mere enkel og ligetil end med en traditionel spartelmasse, og du er hverken afhængig af at have vand, vægt eller litermål til rådighed på arbejdsstedet. Det gør det lettere for dig at komme i gang med det samme, uddyber Allan Petersen.

En ægte problemknuser
Han understreger desuden, at ARDEX K 60 som en del af ARDEX’ fugtbestandige system endda kan lægges direkte oven på kældergulve under ARDEX’ fugtspærrende membraner, ligesom den bl.a. hæfter på metal:

- Det er kort sagt en ægte problemknuser, som takket være sin høje vedhæftning og ekstreme fleksibilitet skærer mange arbejdsgange væk. Det gør det langt enklere for dig også at byde ind på renoveringsopgaver, hvor undergulvene normalt ville kræve en del genopretningsarbejde først, slutter Allan Petersen af.