Nyheder

Nyheder

oktober 2013

Den effektive vej til fugtfrie kældre uden vandskader

Få fugtspærring og vandsikring på samme tid med produkter fra ARDEX

Det våde danske efterårsvejr øger risikoen for opstigende fugt i kælderen, men ved at forstærke gulvet med en effektiv fugtspærre undgår man fugtproblemerne. Man kan ved samme lejlighed forstærke gulvet med ikke-organiske materialer, så man undgår varige skader ved kælderoversvømmelser i sommerhalvåret.

Opstigende fugt i kælderen er et årligt tilbagevendende problem, når efteråret sætter ind med regn, kulde og blæst. Især i ældre huse, hvor kældergulvet ofte er udført uden fugtspærre, øger den opstigende fugt risikoen for udvikling af skimmelsvamp og råd, som kan være svære at komme af med igen og giver et dårligt indeklima.

Fugtspærring og vandsikring på samme tid

– I mange ældre huse er gulvet støbt direkte oven på jorden, og det giver nogle forventelige fugtproblemer, som kun kan løses, hvis undergulvet renoveres, og der påføres en effektiv fugtspærre, forklarer teknisk salgskonsulent Allan Petersen fra producenten ARDEX, der fremstiller  spartel-, klæber- og fugemasser med markedets korteste byggetider og yder teknisk rådgivning om løsninger til gulve og vægge. Han fortsætter: 

– Generelt er det en god idé at forstærke kældergulvet og det nederste af væggen, så de kan modstå fugt og vand. Vi har i de senere år set en hel del bygningsskader på grund af oversvømmelser, og de skader kan minimeres ved, at gulve og vægge renoveres med de rette ikke-organiske materialer. Det kan man passende få gjort samtidig med, at der alligevel laves fugtspærre, så kælderen er sikret uanset årstiden. På den måde kommer man problemerne i forkøbet.  

Epoxy, beton og cement minimerer skaderne

ARDEX har udviklet epoxyharpiksen EP 2000 til effektiv afspærring af opstigende fugt, og den uorganiske harpiks er fremstillet uden brug af opløsningsmidler og fyldstoffer. Dermed sikrer den et fugtresistent kældergulv uden at belaste miljøet.

Derudover har ARDEX bl.a. udviklet gulvspartelmassen A 46, den cementbaserede vægspartelmasse B 14, gulvspartelmassen K 301 og hybridfugen EG 8, der kan bruges til at sikre kælderens undergulve og vægge mod varige vandskader ved en eventuel oversvømmelse. Allan Petersen uddyber: 

– Ofte resulterer oversvømmelser i skjolder, misfarvninger og lugtgener, som er umulige at komme af med igen. Derfor har ARDEX udviklet en række enkle men gennemprøvede løsninger, der forhindrer urenheder i f.eks. kloakvand i at trænge ind i undergulve og vægge. Løsningerne kan i kombination med flisebelægning eller epoxymaling på gulvoverfladen godkendes af forsikringsselskaberne, og deres ultrakorte byggetider gør, at opgaven går hurtigt og nemt.