Nyheder

Nyheder

september 2013

Effektive hospitalsløsninger, der står distancen

Mange hospitalsgulve ødelægges af belastningsskader f.eks fra rullende belastninger fra senge, madvogne, laboratorievogne og lign. Dette forhindrer ARDEX K 15's høje trykstyrke.

Kemikaliebestandige fuger fra ARDEX, kan modstå belastningen fra daglig, hård rengøring i f. eks. storkøkkener og på toiletter.

Der er godt gang i hospitalsbyggerierne i øjeblikket, og ARDEX er blandt de foretrukne leverandører. Årsagen er ikke mindst produkternes ultrakorte tørre- og hærdetider kombineret med høj styrke samt en meget lav emission efter indbygning.

Byggeriet i hospitalssektoren er i fuld sving med opførelser af nye supersygehuse, renoveringer af ældre sygehuse, laboratorierenoveringer, udbygninger af akutmodtagelser osv. Byggerierne stiller høje krav til de anvendte materialer, fordi de færdige bygninger skal kunne holde til store belastninger døgnet rundt fra f.eks. rullende trafik, kraftig rengøring og generel slitage.

ARDEX har effektive gulv- og vægløsninger til alle rumtyper i det moderne hospital – fra laboratorier og storkøkkener til genoptræningsbade og gangarealer. Nedenfor fortæller vores tekniske rådgivere Mikkel Thisted Jensen og Frank Henriksen om løsningerne, og hvor du med fordel kan anvende dem.

Slidstærke hospitalsgulve på ingen tid


Hospitalsgulve udsættes for store daglige belastninger fra transport af f.eks. senge, laboratorievogne, madvogne og palleløftere. Skaderne opstår ofte, når hjulene kører hen over brandskinner i døråbningerne, så spartelmassen i gulvet knuses, og gulvet allerede efter få måneder skal repareres.

”Her er ARDEX K 15 NY effektiv, fordi dens høje trykstyrke forhindrer brudskader. Den anvendes til afretning, spartling og nivellering af undergulve, inden der pålægges gulvbelægning, og den er gangbar efter ca. 2 timer og belægningsklar efter ca. et døgn,” forklarer Mikkel Thisted Jensen og fortsætter:

”Skal det gå endnu hurtigere, f.eks. hvis et eksisterende gulv skal genoprettes og hurtigt kunne bruges igen, så er ARDEX A 55 ideel, da den er belægningsklar allerede efter 1-2 timer. Men den kan selvfølgelig også bruges ved nybyggerier, så man kan gøre tidsplanen mere effektiv. Endelig anbefaler vi den plastforstærkede ARDEX K 80 til epoxygulve, hvor den rullende trafik foregår direkte oven på spartelmassen. ARDEX K 80 er testet på Teknologisk Institut og opnår allerede efter 2 døgn aftræksstyrker på 1,7-2,8 N/mm².”

Kemikaliebestandige flisefuger med lav emission

På operationsstuer, i storkøkkener, genoptræningsbade og baderum kræver den kraftige daglige rengøring, at flisefugerne ikke slides ud eller ætses op. Ellers opstår der risiko for, at skidt og snavs hober sig op i huller og revner. Desuden er flisefugerne i direkte kontakt med luften i rummene, så de må ikke afgive dampe, når de er bygget ind. Dette er især vigtigt i sterile rum, hvor der stilles særligt høje krav til luftens partikelkoncentration.

”Alle vores produkter er EC1-mærkede, hvilket sikrer en meget lav emission til omgivelserne. Vi anbefaler til sterile rum, at man anvender ARDEX EG 8 hybridfuge, der kombinerer epoxyens tæthed og styrke med cementens lette forarbejdning. Til fugning i genoptræningsbade er ARDEX WA epoxyfuge ideel, da den er kemikaliebestandig og nem at arbejde med,” forklarer Frank Henriksen og fortsætter:

”Til køkkener og baderum anbefaler vi ARDEX SK 100 W tætningssystem, der er kemikaliebestandig, let at forarbejde og kan overspartles. Den er gangbar efter blot 2 timer, og så kan fliserne påklæbes, så rummet hurtigt bliver klar til brug.”        

Få mere at vide om ARDEX' effektive hospitalsløsninger ved at kontakte teknisk afdeling på tlf.nr. 44 88 50 50 – eller se vores brochure om hospitaler her.