Nyheder

Nyheder

april 2014

Én dags arbejde giver flotte terrassefliser mange år frem

Udendørs flisearealer på bl.a. støbte terrasser, balkoner og altaner skæmmes ofte af frostsprængninger og sejlivede kalkbelægninger. Det skyldes, at regnvand trænger ned i flisefugerne og ikke ledes væk. En effektiv løsning er at etablere et underliggende dræn- og afkoblingslag. I de fleste tilfælde kan det nye fliseareal være klar til brug allerede dagen efter.

Frostsprængte og kalkbelagte flisearealer på udendørs støbte terrasser, balkoner, altaner og altangange er et velkendt problem på danske breddegrader. Årsagen er regn og fugt, som trænger ned igennem flisefugerne og ikke bliver ledt ordentligt væk. Imidlertid kan man effektivt og hurtigt komme problemet til livs ved at etablere et underliggende dræn- og afkoblingslag. På den måde sikrer man en revne- og kalkfri flisebelægning år efter år.

Komplet system med mærkbare fordele
- Et flot udendørs fliseareal skal jo gerne kunne holde i rigtig lang tid. Her kan man med dræn og afkobling forlænge levetiden markant, uden at det kræver det store arbejde, forklarer Carsten Rasmussen, der er teknisk chef hos ARDEX, som i samarbejde med Gutjahr har lanceret det komplette dræn- og afkoblingssystem WatecDrain KP. Han fortsætter:

- Man kan på en hvilken som helst eksisterende terrasse, balkon, altan eller altangang med en enkelt dags arbejde lave en flot ny flisebelægning, som er sikret mod både regnvand og bevægelser i betonen mange år frem. Den korte udførelsestid giver minimale gener for beboeren. Samtidig undgår håndværkeren at skulle køre flere gange. I langt de fleste tilfælde vil flisebelægningen være klar til brug dagen efter.

Komfortabel etageløsning
WatecDrain KP er baseret på en dræn- og afkoblingsplade, der er let at bearbejde og lægges løst på betonpladen. Herefter lægges fliserne i en hurtighærdende fliseklæber. Systemet har en indbygningshøjde på kun 10 mm ekskl. fliser og er særlig velegnet til renoveringsopgaver, hvor den eksisterende underliggende beton er i god stand. Systemet gør det muligt at lægge både almindelige fliser, storformatfliser og natursten i svømmende konstruktion. Til systemet hører desuden en kantprofil, som sikrer en elegant afslutning uden brystværn.

Derudover kan WatecDrain KP suppleres med et ProRin tagrendesystem, som monteres på altanens kantprofiler uden brug af værktøj. Systemet kommer med beslag og komponenter, som muliggør fald i den ønskede retning. På den måde sikres mulighed for sammenkobling med eksisterende faldstammer.

- Tagrendesystemet giver især mening i etageejendomme, hvor altanerne ofte kun afleder vandet ved at lade det løbe ned til underboen. Her kan tagrenderne, der kobles sammen med de eksisterende faldstammer, være med til at mindske regngenerne betragteligt, forklarer Carsten Rasmussen.