Nyheder

Nyheder

februar 2016

Et slag for det gode håndværk og friske kræfter

Det halter med opmærksomheden på gulvlæggerfaget. Der mangler friske unge kræfter, som kan tage over efter de mange gulvlæggere, som er på vej på pension. Det er en af grundene til, at producenten ARDEX i år valgte at sponsorere gulvlæggerfaget på DM i Skills.

-Vi vil gerne slå et slag for det gode håndværk i al almindelighed – og inden for gulvbranchen i særdeleshed. Mange unge på erhvervsuddannelserne vælger typisk en uddannelse som tømrer, fordi de kender faget i forvejen. Gulvlæggerfaget derimod tiltrækker færre unge mennesker. Det ville vi gerne ændre på med vores sponsorat, fortæller teknisk rådgiver i ARDEX Mikkel Thisted Jensen.

DM Skills løb af stablen i Fredericia i sidste uge. Over 60.000 besøgende lagde vejen forbi – heriblandt en del unge, der skal til at vælge uddannelse. Derfor var det oplagt at slå et slag for gulvbranchen ved begivenheden, siger kommunikationsmedarbejder i ARDEX Kaspar Berthelsen:

-Vi ville gerne vise, at branchen har noget at byde på. Det var nogle ret svære opgaver, de unge gulvlæggere blev sat til at løse. De arbejdede under et stort tidspres og skulle nå at lægge flere forskellige typer af gulve på kort tid. Samtidig skulle de sørge for, at udskæringerne var helt i øjet. Det er et håndværk, som kræver, at man holder hovedet koldt.

-Ja, supplerer Mikkel Thisted Jensen: -Gulvlæggere skal være perfektionister på den gode måde. Et gulv er jo som et lærred. Alt hvad du laver kan ses. Man kan ikke bruge et vindue eller noget andet til at skjule en fejl. Som gulvlægger skal du også være rimelig god til matematik, da du skal kunne beregne vinkler og inddele gulvet, så du får det helt rigtige mønster. Det er også vigtigt, at du kan planlægge din dag, så du får brugt arbejdstiden effektivt, og kan lave noget andet, mens gulvet tørrer. Så der er mange udfordringer i faget, som gør det spændende at arbejde med.

ARDEX sponsorede gulvlæggerdelen sammen med Forbo, DLW Flooring og Tarkett.

I år blev DM i Skills for gulvlæggere vundet af Philip Sarel Holtzhausen Knudsen der er lærling hos Burchart Gulventreprise Kolding A/S. Phillip går på Mercantec (Gulvskolen i Viborg).