Nyheder

Nyheder

juni 2013

Få styr på ydeevnedeklarationerne

Eksempel på først side af de kommende DoP's

Pr. 1. juli 2013 skal alle CE-mærkede byggevarer i EU være forsynet med en ydeevnedeklaration, også kaldet DoP eller 'Declaration of Performance'. Læs her, hvad de nye regler betyder for dig, og hvordan ARDEX gør det nemt for dig at efterleve dem...

Hos ARDEX får du let og hurtig adgang til de nye ydeevnedeklarationer, der indføres på alle CE-mærkede byggevarer pr. 1. juli 2013. Du skal udelukkende have ydeevnedeklarationerne liggende til dokumentation af dine byggevarer, f.eks. i forbindelse med kvalitetssikring af dit arbejde ved overlevering. Ikke andet. Så hvorfor gøre det mere besværligt, end det behøver at være?

Så nemt er det for dig

Ydeevnedeklarationerne samler de tidligere overensstemmelseserklæringer og deklarerede værdier i ét overskueligt dokument, der giver dig oplysninger om bl.a. byggevarens identifikationsnummer, anvendelse og væsentlige materielle værdier.

ARDEX udarbejder alle ydeevnedeklarationer på dansk og lægger dem ud på www.ardex.dk/produkter medio juni, så de ligger sammen med datablade, sikkerhedsdatablade og CE-mærkerne under de enkelte produkter. På den måde har du let adgang til dem, og du kan nemt downloade eller printe det hele fra samme sted. Du behøver ikke at have ydeevnedeklarationerne liggende på papir, så længe du blot har elektronisk adgang til dem.

Og har du en smartphone, vil du fremover kunne nøjes med at scanne QR-koden på vores emballager. I takt med at vi trykker nye sække, tilføjer vi QR-koder under den danske brugsanvisning, så du får nem og hurtig adgang til alle produktoplysningerne via din smartphone.

Vi kan også sende ydeevnedeklarationerne til dig via mail eller USB-stick, hvis harddisken er fyldt, eller printeren er løbet tør for toner. Eller du kan få dem tilsendt med posten i god gammeldags papirudgave, så de er lige til at sætte ind i ringbindet.

Husk at kravet kun gælder CE-mærkede byggevarer

Kravet om ydeevnedeklaration gælder kun for byggevarer med CE-mærkning. Fra 1. juli 2013 træder en ny lov i kraft, der betyder, at alle byggevarer, som er underlagt en harmoniseret, fælleseuropæisk standard eller en teknisk godkendelse (ETA-godkendelse), skal CE-mærkes.

CE-mærket fungerer ligesom et 'byggepas' og viser, at produktet må sælges overalt i EU. CE-mærket siger dog ikke noget om, hvordan produktet må anvendes i byggeriet. Her gælder nationale regler (f.eks. om vådrumssikring i badeværelser).

ARDEX tilfører i første omgang CE-mærket til alle mærkningspligtige produkter som en påklistret etiket, og i takt med at vi trykker ny emballage, vil CE-mærket blive printet på.

For visse produktgrupper findes der endnu ikke en harmoniseret, fælleseuropæisk standard, og disse produktgrupper kan derfor ikke forsynes med CE-mærke og ydeevnedeklaration. For ARDEX gælder det følgende produkter:

- Cementbaserede fugemasser.- Silikoner til fugning og klæbning.- Gulvlime til parket, vinyl og linoleum m.m.- Enkelte vægspartelmasser med særlige egenskaber.  

Desuden kan det for tilbehør, som er en del af et system (f.eks. vådrumsprodukter), være tilfældet, at enkelte komponenter ikke har påført et CE-mærke. Dette er fuldt lovligt, så længe det blot fremgår af beskrivelsen på emballagen, at de indgår i et system.

Hvis du vil vide mere om ydeevnedeklarationer og CE-mærkning af ARDEX' produkter, så kan du kontakte:

Teknisk chef
Carsten Rasmussen
tlf. 44 88 50 57.
Mail: cr@ardex.dk