Nyheder

Nyheder

august 2013

Få succes med storformatfliserne

Hvorfor gøre sig dyrekøbte erfaringer ude på byggepladsen? ARDEX afholder i efteråret et seminar om sikker lægning af storformatfliser, der både går i dybden med fagligheden og byder på sjove indslag – så kunderne bliver godt rustet og undgår, at skaden sker.

Storformatfliser er populære, men de stiller høje krav til materialer, håndværk og værktøj, da der hurtigt kan opstå skader, som er dyre at rette op på.

”Man kan nemt komme rigtig galt af sted med storformatfliser. Undergulvet skal være helt plant, og man skal være helt sikker på, at der er tilstrækkelig vedhæftning. Ellers risikerer man, at fliserne knækker eller river sig løs,” fortæller Jan Hansen, der er selvstændig murermester og for nylig har lagt storformatfliser hos tre bilforhandlere i Køge, Esbjerg og Birkerød. Han fortsætter:

”Jeg har haft stort udbytte af rådgivningen fra ARDEX, for de står altid klar til at svare på spørgsmål og ved, hvordan man får et godt resultat. Desuden bruger jeg altid ARDEX X 78 til storformatfliser, for den giver optimal vedhæftning og er nem at arbejde med. Det gør, at jeg sparer tid.”

Efterårsseminar om storformatfliser

For at klæde kunderne endnu bedre på byder ARDEX i efteråret indenfor til et fagligt seminar om sikker lægning af storformatfliser. Vi demonstrerer både vores Microtec-produkter til storformatfliser og kommer omkring metoder og værktøjer.

Samtidig byder dagen på en række sjove og anderledes indslag og lidt godt til ganen, så det hele ikke kommer til at foregå på skolebænken.

5 tip til sikker lægning af storformatfliser

Frank Henriksen, der er teknisk rådgiver hos ARDEX, vil sammen med sine kolleger bl.a. forklare om:

1. Undergulvet

”Brug et kvarter på at undersøge gulvet for fordybninger og huller. Er der ujævnheder, er det vigtigt at tage action, før du går i gang med at lægge fliser. Vi demonstrerer, hvordan du mest optimalt får styr på undergulvet.”

2. Tandspartlen

”Reglen er, at jo større fliser, du skal lægge, jo større tandspartel skal du bruge. Bruger du en forkert tandspartel i forhold til flisestørrelsen, får du ikke fuldklæb. Seminaret giver dig styr på, hvilke tandspartler der passer til de forskellige flisetyper, så du er sikker på fuldklæb første gang.”

3. Åbentiden

”Du skal indrette arbejdsgangen, så du undgår, at klæberens åbentid overskrides. Ellers risikerer du, at fliserne ikke fuldklæbes, og du skal starte forfra. Seminaret hjælper dig til at optimere arbejdsgangen, så du undgår problemer med manglende vedhæftning.”

4. Feltinddelingen

”Lægger du f.eks. storformatfliser på gulvet op ad en glasfacade og bruger helt sorte eller mørke fliser, så skal du tage højde for, at fliserne udvider sig, når solen kommer på. Hvis du ikke har lavet den rigtige feltinddeling, så risikerer du, at fliserne knækker på grund af solens opvarmning. På seminaret vil vi gennemgå reglerne for feltinddeling, der bl.a. afhænger af flisefarven.”

5. Fugebreddeen

”Der er forskellige krav til fugebredderne indendøre og udenfor, og det er derfor vigtigt at kende reglerne, før du går i gang. Det kan du også lære mere om på seminaret.”

For yderligere information om seminaret, kontakt teknisk salgskonsulent Mikkel Falkenstrøm, tlf.nr. 21 31 50 10.

For information om lægning af storformatfliser og vores Microtec-produkter, kontakt teknisk rådgiver Frank Henriksen, tlf.nr. 44 88 50 56, mail fh@ardex.dk.