Nyheder

Nyheder

juli 2017

Festlig dag på fabrikken

Der var solbriller på bordene, kød på grillen og musik i luften, da Ardex bød indenfor på fabrikken til stor 50 års jubilæumsfest. Virksomheden har de senere år investeret stort i både medarbejdere og maskiner for at følge med den høje efterspørgsel.

Der blev talt fuger, spartelmasse og godt håndværk, da Ardex åbnede dørene til 50 års jubilæumsfest på fabrikken i Hedensted. Flere kunder og samarbejdspartnere var mødt op for at fejre dagen, der også bød på jazz fra det legendariske Paul Harrison Band, der vel nærmest må betegnes som Ardex’ husorkester.

Alle besøgende fik chancen for en rundtur på fabrikken, der blandt andet har investeret i to ekstra siloer og flere robotter for at kunne følge med i den øgede efterspørgsel, Ardex oplever i hele Norden. Investeringen betyder, at Ardex nu producerer 35.000 tons klæbe- og fugemasse årligt ikke kun til det danske marked, men også Sverige, Norge, Finland samt de baltiske og nordatlantiske markeder.

I lyset af den øgede efterspørgsel har på Ardex investeret i flere maskiner. Robotterne har vist sig at være en god aflastning for medarbejderne, der nu slipper for de mest opslidende arbejdsprocesser.

- Robotterne tager ikke arbejdet fra nogen. De hjælper med det hårdeste arbejde og frigør ressourcer til andre ting. Derfor er investeringen i maskiner også fulgt op af en stigning i antallet af medarbejdere, så vi nu har 50% flere ansatte end for tre år siden her på fabrikken i Hedensted, siger Michael Nielsen.

Og netop personalepleje står højt på listen hos Ardex, der har flere ansatte med 25 års anciennitet. Ja, firmaet har sågar oplevet, at ansatte er kommet tilbage til arbejde efter en periode på efterløn, bare for at blive en del af virksomheden igen.

 - Hvis man mener noget med snakken om, at vi skal indstille os på flere år på arbejdsmarkedet, må vi som arbejdsgivere også bakke det op ved rent faktisk at give plads til seniorerne. Det gør vi gerne, for de udgør en værdifuld ressource, som vi har god brug for. Vi bruger relativt lang tid at oplære nye medarbejdere, så det er rart at vi og kunderne kan drage fordel af dem så lang tid i den anden ende, slutter Michael Nielsen med et smil.

Se film fra dagen her