Nyheder

Nyheder

januar 2016

Fliseudstilling byder indenfor med de helt store formater på gulvet

Blandt murerne er der voksende efterspørgsel på store fliseformater til vægge og gulve. Derfor er én af Københavns største fliseudstillinger hos STARK Frederiksberg netop blevet opgraderet med italienske storformatfliser på indgangspartiets gulv. Den komplicerede opgave blev løst i samarbejde mellem byggecenteret, fliseleverandøren Floor Gres, samt producenten ARDEX der bidrog med en klæber, som egner sig særligt til de store fliser.

Såvel private boligejere som virksomheder ønsker i stigende grad fliser i de helt store størrelser, når der skal ny beklædning på gulve og vægge i f.eks. lounge-områder, udstillingslokaler, entréer og badeværelser. Det mærker man ikke mindst i STARK Frederiksberg, som huser én af Københavns største fliseudstillinger med over 500 m2 flise- og badmiljøer til inspiration for både professionelle og selvbyggere.

Indgangsparti belagt med 180 cm lange fliser
Byggecenteret har netop opgraderet udstillingens indgangsparti med et nyt gulv belagt med keramikfliser i størrelserne 80 x 80 cm samt 80 x 180 cm fra den italienske leverandør Floor Gres. Teamleder Boye M. Byrholdt fra STARK Frederiksbergs flise- og badafdeling fortæller om baggrunden for gulvprojektet:

- Generelt bruger håndværkerne vores udstilling som deres egen og sender f.eks. deres kunder herind, så de kan hente konkret inspiration. Samtidig er de store fliseformater virkelig på vej frem. Vi besluttede derfor at opgradere udstillingen med et flisegulv, hvor man konkret kan se, hvordan nogle af de nyeste løsninger ser ud, når både materialer og håndværk er hentet fra øverste hylde.

Flisehåndværk fra øverste hylde
Storformatflisernes popularitet ændrer ikke ved, at fliser på op mod 120 x 360 cm, som de største fliser hos STARK Frederiksbergs flise- og badudstilling måler, stiller meget høje krav til murerens håndværk og materialer.

Den komplicerede fliseopgave er derfor blevet løst via godt samarbejde mellem byggecenteret, Floor Gres’ specialiserede italienske flisemurere samt producenten ARDEX. ARDEX har bl.a. udviklet en række materialer, herunder klæbere, der egner sig særligt til de store fliseformater. Virksomheden afholder desuden kurser for murerfirmaer om, hvordan man sikrer kvaliteten i arbejdet med de store fliser.  

- Jo mere fliserne vokser, jo større bliver kravene til mureren. Dels er der risiko for, at fliserne knækker under håndteringen. Dels risikerer man, at vedhæftningen ikke bliver tilstrækkelig, så fliserne senere knækker eller river sig løs. Derudover er der stort set ingen tolerancer at give af i forhold til f.eks. fugebredder, forklarer teknisk salgskonsulent Mikkel Falkenstrøm fra ARDEX om nogle af de udfordringer, som kan opstå i arbejdet med storformatfliser.

Han suppleres af flisemurer Enzo Iacopino fra Kvistgård, som samarbejder tæt med ARDEX og agerede tolk for de italienske flisemurere under udførelsen af fliseopgaven hos STARK Frederiksberg:

- Fliser i så store formater som dem i udstillingens indgangsparti tager tid og kræver omhu at få lagt rigtigt. Det gælder både om at vælge materialer, som har de rette egenskaber, men også om at være omhyggelig i sit håndværk. Kvaliteten skal altid være prima, understreger Enzo Iacopino.