Nyheder

Nyheder

maj 2016

Fra Holland til Danmark med Ardex i malerspanden

Her ses Malermester Joost Zeij og Allan fra ARDEX, da Joost vandt et gavekort under en konkurrence på Beckers messen i år.

Hollandske Joost Zeij har de seneste mange år arbejdet som maler i Danmark og springer i starten af juni ud som selvstændig med firmaet 'Den hollandske malermester'. Han har siden læretiden haft Ardex som fast samarbejdspartner: ”Ikke alene er produkterne hurtige og nemme at arbejde med, men Ardex hjælper også altid med rådgivning,” siger han.

 Om få uger står hollandske Joost Zeij klar til at sætte oranje kolorit på Storkøbenhavn med firmaet 'Den hollandske malermester', der åbner i starten af juni. Joost Zeij er oprindelig uddannet maler i Holland, men har arbejdet de seneste mange år i Danmark.

Senest har han været formand hos Malerfirmaet Niels Koch fra Albertslund. Her har han stået i spidsen for istandsættelse af flyttelejligheder og plejehjem, ligesom firmaet bl.a. har lavet udsmykninger for en international cafékæde og et dansk byggemarked.

Andre malerfaglige muligheder i Danmark
- Hvor du som maler i Holland har mange udendørs opgaver, fordi man fortrinsvis bygger med pudsede betonfacader frem for murstensfacader, foregår professionelt malerarbejde i Danmark primært inden døre. Samtidig rummer malerfaget i Danmark nogle andre faglige aspekter som f.eks. fuldspartling, der ikke betragtes som en maleropgave i Holland, fortæller Joost Zeij om forskellene på malerbrancherne i de to lande.  

- Men når det er sagt, så er der i både Danmark og Holland stort fokus på effektivisering af arbejdet og optimering af dit tidsforbrug. Det gælder om at holde omkostningerne nede på hver enkelt opgave. Her er det helt afgørende at kunne trække på gode leverandører, der kender udfordringerne og kan hjælpe med de helt rigtige løsninger, fortsætter han.

Fast samarbejde med Ardex
Joost Zeij har selv siden læretiden i Holland samarbejdet fast med Ardex om bl.a. valg af de rette spartelmasser. Den solide forbindelse er blevet holdt ved lige, også efter han kom til Danmark. Det skyldes ikke kun materialernes høje kvalitet og gode egenskaber, men også at materialerne altid følges til dørs med teknisk rådgivning.

- Ardex er kendt for at levere produkter, som er hurtige og nemme at arbejde med, uanset om du står med en standardopgave, eller du skal lave noget mere krævende. Du har ikke oceaner af tid til den enkelte opgave, så det betyder meget at arbejde med produkter, der gør, at du kan spare tid uden at gå ned på kvaliteten, understreger han og uddyber:

- Det vigtigste er imidlertid, at Ardex altid hjælper med viden og rådgivning. Det er supervigtigt i en branche, som kræver løbende fokus på effektivisering, og hvor kvalitetskravene og kundernes forventninger er meget høje. Du har simpelthen ikke råd til at tage chancer.