Nyheder

Nyheder

marts 2017

Fra murersvend til førende fagekspert

Frank Henriksen fejre 25 års jubilæum i ARDEX. Han har gennem årene bl.a. bidraget til BYG-ERFA erfaringsblade om storformatfliser og den seneste SBi-anvisning nr. 252 om vådrum.

Teknisk rådgiver Frank Henriksen fejrer i april 25 års jubilæum i ARDEX. Han blev i 1983 udlært som murer, tog eksamen som bygningskonstruktør i 1991 og har gennem årene løbende udbygget fagligheden, så han i dag er en af landets førende fageksperter. ”Der kommer stadigt større fokus på tidsfaktoren i branchen, og her gør kombinationen af effektive produkter og god materialeforståelse hele forskellen,” fortæller han.

Til april kan teknisk rådgiver inden for murerprodukter Frank Henriksen fejre 25 års jubilæum i ARDEX. Han har gennem årene bl.a. bidraget til BYG-ERFA erfaringsblade om storformatfliser og den seneste SBi-anvisning nr. 252 om vådrum. Derudover har han været med til utallige projekter, hvor ARDEX har leveret produkter og knowhow – som fx den spektakulære tagterrasse på Frederik d. 8.s Palæ i Amalienborg med flisemosaik designet af Signe Guttormsen.

Materialeforståelse og effektive produkter gør forskellen
-
Murerbranchen har udviklet sig enormt meget over de senere år. Der kommer stadigt større fokus på tidsfaktoren hos de udførende, uanset om man skal opføre et nyt offentligt byggeri eller renovere hos private boligejere. Man skal virkelig være effektiv og samtidig meget kvalitetsbevidst, fortæller Frank Henriksen og uddyber: 

- Det kræver ikke kun, at du arbejder med effektive produkter, der fx kan spare arbejdsgange. Det kræver også, at du har en god forståelse af materialernes egenskaber, og hvordan de arbejder sammen, så du optimerer arbejdstiden og undgår at skulle lave tingene om. Det er dét, der gør hele forskellen.

Frank Henriksen er oprindeligt uddannet murer hos murermester Tom Madsen i Hvidovre i 1983. Han arbejdede som murersvend på forskellige opgaver indtil 1987, hvor han gik i gang med uddannelsen til bygningskonstruktør. Den færdiggjorde han i slutningen af 1991, og kort tid efter blev han hentet ind som tekniker hos ARDEX. Han fortæller:

- Noget af det første, jeg stod for hos ARDEX, var MK-godkendelsen af vådrumssystemet ARDEX 8+9 på Teknologisk Institut i 1992. Teknikerne monterede membranen i en kasse, der blev udsat for så hårdhændet en behandling, at siderne og bunden simpelthen røg af! Membranen blev dog siddende og var stadig tæt, præcis som den skulle være. Da tænkte jeg, at det her godt nok var produktkvalitet, der ville noget.   

Danmarks førende naturstensprogram
I dag er en af Frank Henriksens vigtigste opgaver at stå for den tekniske undervisning af både murerfirmaer og ARDEX’ egne medarbejdere, så de holder sig på omgangshøjde med udviklingen i branchen. Her gælder det om at kombinere praktisk erfaring fra forarbejdningen af materialerne med den nødvendige teoretiske viden om produktegenskaber og de byggefysiske principper.

- Et af de steder, hvor ARDEX virkelig skiller sig ud, er på efteruddannelse. Jeg fik selv for nogle år siden tre måneders intensiv efteruddannelse i natursten hos en mineralog og nogle teknikere i Tyskland, der vidste alt om emnet. Det viste sig at være en rigtigt god investering, og vores naturstensprogram bliver i dag anbefalet af de førende naturstensimportører.

- I det hele taget vil vi fortsætte med at udbygge kursuskalenderen og partnerskabet med kunderne. ARDEX Academy kommer derfor ikke til at stå stille, og der bliver bl.a. kurser i vådrum, spartling, natursten og radon i år, runder Frank Henriksen af.