Nyheder

Nyheder

juni 2013

Vejen til sikker lægning af storformatfliser

Med Microtec-klæbere fra ARDEX er man sikker på fuldklæb af storformatfliser i første lægning. ”Klæberen sparer os for mange arbejdstimer og er utrolig nem at arbejde med”, lyder det fra murermester René Godskesen, Brædstrup.

Storformatfliser tilfører et elegant og eksklusivt touch til ethvert byggeri, og de er den helt store sællert hos landets murere og gulvlæggere lige nu. Men det store format stiller høje krav til håndværk og materialer, for fliserne er tunge og vanskelige at arbejde med. 

"Den største udfordring er altid at få fliserne til at klæbe 100% i første lægning. Gør de ikke det, så kommer du hurtigt til at bruge mange timer og kræfter på at lægge dem om", forklarer murermester René Godskesen fra Brædstrup Murerforretning A/S. Han fortsætter: 

"Vi bruger ARDEX X 78 fliseklæber, der er specielt velegnet til storformatfliser, fordi den er meget blød i konsistensen og med 99,99% sikkerhed giver fuldklæb i første lægning. Det sparer os for mange arbejdstimer. Og så er den utrolig nem at arbejde med."

Brædstrup Murerforretning har blandt andet anvendt ARDEX X 78, da de lagde 3500 m² 60 x 60 cm storformatfliser i et indkøbscenter uden for Aarhus.

Klæbere, der udjævner sig af sig selv

ARDEX X 78 fliseklæber en del af ARDEX' fiberforstærkede Microtec klæbersystem, der kombinerer unikke forarbejdningsegenskaber med højeste sikkerhed. Klæberens bløde konsistens gør, at den fordeler sig selv under flisen og opnår fuldfladig klæbning. Fiberforstærkningen reducerer forskydnings- og krympningsspændingerne.

"Til montering af storformatfliser på væg anbefaler vi at bruge ARDEX X 77 eller ARDEX S 27 W, der giver det bedste greb og sikrer maksimal stabilitet. Til storformatfliser på gulv er ARDEX X 78 den bedste løsning, fordi den giver en så godt som fuldfladig og hulrumsfri klæbning", forklarer Torben Kjemtrup, salgskonsulent hos ARDEX, og fortsætter:  

"Vi anbefaler desuden, at man anvender dobbeltklæbnings-teknikken, når man arbejder med storformatfliser på gulvet. Det vil sige, at man påfører klæberen i samme retning både på flisens bagside og på underlaget. På den måde får man en optimal vedhæftning."

Særlig velegnet til natursten

ARDEX S 27 W udmærker sig desuden ved have ARDURAPID-effekt, der gør den særlig velegnet til lægning af natursten. ARDURAPID-effekten gør, at det tilsatte vand krystalliserer hurtigt og fuldstændigt, så vandet hverken trænger ud i underlaget eller ud gennem stenene med misfarvning til følge.

ARDEX S 27 W er specialfremstillet til klæbning af natursten, hvor der er risiko for misfarvning, hvis tilsætningsvandet skal tørre ud gennem stenen. ARDURAPID-effekten sikrer, at dette ikke sker, fordi vandet bindes krystallinsk i klæberen. Man får derfor en sikker og økonomisk systemløsning. 

For mere information, kontakt:

Frank Henriksen, Teknisk rådgiver, murerprodukter

Tlf. 44 88 50 56

Mail: fh@ardex.dkfh@ardex.dk