Nyheder

Nyheder

januar 2016

Gode gulvlæggere søges!

Det halter med opmærksomheden på gulvlæggerfaget. Der mangler friske unge kræfter, som kan tage over efter de mange gulvlæggere, som er på vej på pension. Det er en af grundene til, at producenten ARDEX har valgt at sponsorere gulvlæggerfaget på DM i Skills.

-Vi vil gerne slå et slag for det gode håndværk i al almindelighed – og inden for gulvbranchen i særdeleshed. Mange unge på erhvervsuddannelserne vælger typisk en uddannelse som tømrer, fordi de kender faget i forvejen. Gulvlæggerfaget derimod tiltrækker færre unge mennesker. Det vil vi gerne ændre på med vores sponsorat, fortæller teknisk rådgiver i ARDEX Mikkel Thisted Jensen.

Det er første gang, at ARDEX vælger at sponsorere DM i Skills, der er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere og kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste. Sidste år tiltrak DM i Skills 68.000 mennesker, hvilket gør begivenheden til landets største uddannelsesevent. Mange af de besøgende er unge, der skal til at bestemme sig for, hvilken uddannelse de skal vælge, og derfor er det oplagt at slå et slag for gulvbranchen ved begivenheden, siger kommunikationsmedarbejder i ARDEX Kaspar Berthelsen:

-Vi vil gerne vise, at branchen har noget at byde på. Det er nogle ret svære opgaver, de unge gulvlæggere skal løse. De arbejder under et stort tidspres og skal nå at lægge flere forskellige typer af gulve på kort tid. De skal samtidig sørge for, at udskæringerne er helt i øjet. Det er et håndværk, som kræver, at man holder hovedet koldt.

-Ja, supplerer Mikkel Thisted Jensen: -Gulvlæggere skal være perfektionister på den gode måde. Et gulv er jo som et lærred. Alt hvad du laver kan ses. Man kan ikke bruge et vindue eller noget andet til at skjule en fejl. Som gulvlægger skal du også være rimelig god til matematik, da du skal kunne beregne vinkler og inddele gulvet, så du får det helt rigtige mønster. Det er også vigtigt, at du kan planlægge din dag, så du får brugt arbejdstiden effektivt, og kan lave noget andet, mens gulvet tørrer. Så der er mange udfordringer i faget, som gør det spændende at arbejde med. Det glæder vi os til at vise de unge.

ARDEX sponsorer gulvlæggerdelen sammen med Forbo, DLW Flooring og Tarkett.