Nyheder

Nyheder

august 2013

Grønne løsninger starter på gulvet

ARDEX er igen at finde på dette års Building Green messe.

Lokal fremstilling af produkter med ultrakorte hærde- og tørretider, lavt materialeforbrug og minimal emission til omgivelserne. Sådan lyder opskriften på grøn succes hos ARDEX, der betragter bæredygtighed som en naturlig del af virksomhedskulturen. ARDEX' produkter er derfor også godkendt til at indgå i det samlede DGNB-regnskab

For tredje år i træk deltager ARDEX på Building Green-messen, der sætter fokus på bæredygtige og energieffektive løsninger i byggebranchen og løber af stablen 9.-10. oktober 2013 i København.

"For os er dét at være 'grøn' ikke bare et marketingslogan. Det er en del af vores virksomhedskultur, at vi løbende optimerer både produkterne og produktionen, så vi i alle led så vidt muligt reducerer energiforbruget og det miljømæssige aftryk", udtaler Allan Petersen, der sammen med fire andre kolleger har ansvaret for teknisk salg og rådgivning i ARDEX. Han fortsætter:

"Building Green er en mulighed for at vise branchen, at det grønne fokus virkelig betaler sig. Ikke kun for vores fælles miljø, men også for arbejdsmiljøet ude på byggepladserne og for slutbrugerne".

Lokal produktion reducerer CO2-udslip

ARDEX er blandt verdens førende producenter af spartel-, fuge- og klæbemasser til gulve og vægge. Den danske del af koncernen får leveret hovedparten af naturmaterialerne sand, kalk og cement fra en radius af mindre end 200 km fra fabrikken i Hedensted, og Allan Petersen forklarer: 

"Dét, at vi producerer til markedet i Danmark med råvarer hentet så at sige i 'baghaven', giver en stor reduktion af transporttiderne mellem råvare, produktion og byggeplads, hvilket luner i miljø- og CO2-regnskabet. Mange andre får kørt råvarer herop fra f.eks. Tyskland, og det øger jo CO2-udslippet".

Hurtig hærdning og tørring

Produkterne fra ARDEX udmærker sig især ved deres ultrakorte hærde- og tørretider. Derfor er ARDEX en af de foretrukne leverandører til renovering og nybyggeri i bl.a. hospitalssektoren.

"På et hospital er tidsfaktoren afgørende, for gangarealer, storkøkkener og operationsstuer skal helst kunne køre i døgndrift. Mange af vores produkter er gangbare efter blot 1-2 timer, så man undgår at skulle bruge affugtere og varmekanoner for at komme hurtigt videre. Det reducerer energiforbruget betragteligt. Samtidig er produkterne i sig selv så drøje, at materialeforbruget bliver meget lavt", forklarer Allan Petersen. 

Mekanisk støvreduktion erstatter planteolie

For at minimere støvemission under opblandingen har ARDEX for nylig udviklet den patentanmeldte, mekaniske Dustfree-løsning, som også vil være at finde på Building Green-messen.

"Mange andre tilsætter planteolie til deres produkter for at få en støvfri blandeproces. Men når der skal tilsættes op til 450 g planteolie per 25 kg spartelmasse for at opnå den ønskede effekt, bliver det til 20.000 tons planteolie om året alene i Europa. I stedet har vi udviklet Dustfree, der både er utroligt effektiv, billigere at bruge og samtidig gavner miljøet", uddyber Allan Petersen.

Derudover er ARDEX-produkterne EC1-certificerede, hvilket betyder, at de har meget lave emissioner til omgivelserne, når de først er bygget ind. ARDEX er desuden certificeret eller har certificerede produkter inden for miljømærkerne DGNB, LEED, M1 og Der Blaue Engel.


Du kan printe din egen billet og besøge os på messen lige her.