Nyheder

Nyheder

oktober 2013

Historisk renovering blandt turister og fartøjer på Langelinie

Allan Petersen, ARDEX sammen med Carsten Frost, ejer af CF Gulve

Der er også et trappetrin der skal være styr på

Nogle af de mange tons ARDEX produkter

Opbrud af asfalten på læsserampen

Opbrud - det værste er fjernet og kun kanten står tilbage

Det historiske Dahlerups Pakhus på Langelinie lægger i disse uger læsseramper til en sjældent omfattende renovering, når 800 m² støbeasfalt, vådrumsmembran og beton skal udskiftes. CF Gulve, der står for udførelsen, har fundet branchens tungeste isenkram frem og indtil videre udlagt 45 tons ARDEX hurtigcement med tørretidsgaranti, der samtidig giver en fugtsikker løsning.

Det er ikke hverdagskost for danske gulvfirmaer at kaste sig ud i renoveringen af 800 m² udendørs læsseramper på en fredet historisk bygning midt på en af Københavns tættest befærdede turiststrækninger. Ikke desto mindre er dét, hvad CF Gulve i øjeblikket er i færd med på Dahlerups Pakhus på Langelinie, hvor bl.a. Erhvervs- og Selskabsstyrelsen til daglig holder til, skråt over for Den Lille Havfrue og de store sejlskibe.

Havmiljøet tærer

”Det salte og våde havmiljø havde tæret så meget på pakhusets udendørs læsseramper, at der var trængt fugt ned i den underliggende kælder. Derfor var der ingen vej uden om at udskifte læsserampernes støbeasfalt, vådrumsmembran og betonlag,” forklarer Carsten Frost, der er indehaver af CF Gulve. Han fortsætter:

”En renovering af denne karakter stiller helt særlige krav. Dels er det et meget omfattende og tungt arbejde at renovere læsseramperne, og dels ligger de midt i et blandet kvarter med både beboelse og erhverv. Vi vil gerne genere omgivelserne mindst muligt, så vi bruger støjsvage maskiner og hurtigcementer fra ARDEX med tørretidsgaranti og benytter os desuden af producenten ARDEX' tekniske know-how.”

Særlige maskiner og materialer

Blandt det isenkram, som CF Gulve råder over til krævende opgaver som den på Langelinie, er en 900 kg tung gulvstripper, der aktuelt anvendes til at fjerne læsserampernes øverste asfaltlag. Maskinen 'maser' sig igennem asfaltlaget i stedet for at hugge det af, og den er derfor usædvanligt støjsvag. 

Efterfølgende skal den underliggende vådrumsmembran og betonlaget nedenunder bankes af og udskiftes. Her benytter CF Gulve sig af hurtigcementerne A 38 MIX og K301 fra ARDEX, der dels udmærker sig ved at have tørretidsgaranti, dels giver en tæt og modstandsdygtig færdig konstruktion, så læsseramperne efter endt renovering ikke igen bukker under for fugtskader.

45 tons hurtigcement

”24 timer efter at cementerne er lagt på, er de helt tørre, og vi kan komme videre. Det gør det nemt at planlægge forløbet, for vi er sikre på, at tørretiden ikke byder på ubehagelige overraskelser. Derudover er disse cementer særligt gode til det hårde udendørs miljø på havnen, for de kan tåle fugten og salten,” fortæller Carsten Frost, der har lavet løsningen i samråd med ARDEX' konsulent Allan Pedersen.

CF Gulve, der snart kan fejre sit 25 års jubiluæm, har været i gang med renoveringen af læsseramperne på Dahlerups Pakhus i næsten 4 uger nu, og firmaet har indtil videre udlagt 45 tons A 38 MIX og K301. Men der er stadig et par ugers arbejde tilbage, så indtil opgaven er færdig, er det endnu muligt at se mere på Langelinie end Den Lille Havfrue og de store sejlskibe.