Nyheder

Nyheder

juni 2013

Hurtigcementen til opgaver, der skal gå stærkt

Køkken på borerig under renovering

Køkken på borerig efter renovering med ARDEX Offshore produkter

I mange renoveringsopgaver er tiden den altafgørende faktor. Det gælder ikke mindst i offshore-branchen, hvor gulvlæggerne fra CS Gulve A/S er specialister. De bruger hurtigcementen A 35 mix fra ARDEX, der er gangbar allerede efter 3 timer og belægningsklar efter kun et døgn.

Gulvlæggerne fra CS Gulve i Esbjerg er i øjeblikket i gang med at renovere 160 m² køkkengulv på en boreplatform i Houston, USA. Arbejdet omfatter alt fra støbning af nyt undergulv omkring de nye afløb til montering af flisebelægning. Her er tiden den altafgørende faktor, for arbejdet på boreplatformen står aldrig stille, og køkkenet skal hurtigst muligt kunne bruges igen.

”I offshore-branchen er tiden altid den vigtigste parameter, og vi bruger derfor hurtigcementen A 35 mix fra ARDEX til støbningen af det nye gulv i boreplatformens galley. Vi kan gå på cementen allerede efter 3 timer og belægge den efter 24 timer, hvilket gør, at vi hurtigt kan komme videre”, udtaler Vice Manager Ole Nygaard fra CS Gulve A/S.     

ARDURAPID sparer tid

A 35 mix er identisk med A 35, bortset fra at den allerede er blandet med grus, så gulvlæggerne sparer en arbejdsgang. Hemmeligheden bag begge cementers hurtige hærdning og tørring er den såkaldte ARDURAPID-effekt, som udmærker en lang række af ARDEX' produkter.

ARDURAPID-effekten gør, at cementens tilsætningsvand bindes kemisk i krystaller i selve cementen i stedet for at uddampe, og denne unikke proces forkorter hærdnings- og tørretiden væsentligt.

Hurtigcementer til mange projekttyper

”A 35'eren og mix-varianten er specialprodukter til indendørs renovering på steder, hvor der ikke kan lukkes ned i længere tid ad gangen. Det er typisk inden for offshore, i indgangspartier og banklokaler. Men også fx almennyttige boliger, hvor beboerne ikke genhuses, mens deres badeværelser sættes i stand”, forklarer Hans Tveden, der er salgskonsulent hos ARDEX. Han fortsætter:

”Cementerne kan lægges i tynde konstruktioner fra 35 mm og opefter, og deres høje trykstyrke gør sammen med den hurtige hærdning og tørring, at de kan anvendes til mange forskellige opgaver. Vi ser da også, at gulvlæggerne meget ofte har dem liggende bag i bilen til brug ved mindre reparationer. Mange murere er også begyndt at bruge dem fx ved sammenlægninger af lokaler, hvor huller fra en tidligere væg skal udjævnes. Cementerne anvendes desuden til opbygning af godkendte vådrumsløsninger på træbjælkelag, herunder ved ombygning af gamle tørrelofter til beboelse.” 

Altid god rådgivning om brugen af produkterne

Ud over at levere de rigtige løsninger til kunderne lægger ARDEX altid vægt på at levere en god rådgivning, så kunderne ved, hvordan produkterne bruges bedst muligt.

”Vi har ARDEX' konsulenter forbi af og til for at lave kurser for vores medarbejdere, så de lærer at bruge produkterne rigtigt. Det er meget vigtigt for os”, pointerer Ole Nygaard.