Nyheder

Nyheder

december 2013

Hurtigt til søs med sikker grund under fødderne

En boreplatform har ikke tid til at ligge stille alt for længe. Derfor skal materialerne den renoveres med være hurtige og offshore-godkendte

Køkkengulv på boreplatform brækket op for at gøre klar til ny belægning

Nyt køkkengulv på ingen tid med ARDEX - komplet med alle offshore-godkendelser

Fra Esbjergs mindste fiskekutter til de største krydstogtskibe i Singapore: Verden over sørger danskudviklede, hurtige ARDEX-løsninger for brandsikre og stærke undergulve til offshorebranchen. Producenten bistår desuden med teknisk rådgivning i alle byggeriets faser.

Det åbne hav er et risikabelt sted at opholde sig for både borebisser og badegæster. Hvis en ulykke indtræffer, er hjælpen ofte langt væk. Det gælder ikke mindst i tilfælde af brand. ARDEX har derfor lanceret en række brandsikre undergulvsløsninger, der samtidig besvarer de mange øvrige udfordringer, som havmiljøet udsætter søfartøjer for.

Høje krav til offshorematerialer

" Uanset om vi snakker om fiskekuttere, krydstogtskibe eller olieboreplatforme, så skal byggematerialerne først og fremmest være dokumenteret brandsikre. På den måde undgår man, at ilden breder sig, hvis der pludselig udbryder brand", forklarer teknisk konsulent Allan Petersen fra ARDEX og fortsætter:

"Men derudover skal byggematerialer til offshore også være hurtige at arbejde med. Det er yderst kostbart, når f.eks. en olieboreplatform må lukke ned på grund af service, renovering eller vedligehold. Samtidig skal materialerne til undergulve kunne monteres på ståldæk og være så elastiske, at de ikke slår revner, når der er bølgegang. Endelig skal de være stærke og langtidsholdbare, så man minimerer behovet for reparationer og udskiftninger."

Plastforstærkede hurtigcementer

ARDEX' løsninger til offshore består af plastforstærkede cementer, der alle er IMO-godkendte og dermed certificeret brandsikre. De kan anvendes til etablering af undergulve i 1-50 mm under godkendte gulvbelægninger som f.eks. vinyl eller fliser i alle typer af indendørs rum fra storkøkkener til kahytter.

Cementernes plastforstærkning giver dem en elasticitet efter indbygning, som effektivt forhindrer, at rystelser fører til reparationskrævende brud og revner. Derudover har cementerne en særlig ARDURAPID-effekt, som betyder, at de tørrer og hærder på meget kort tid, så man sparer tid på udførelsen. Det nye undergulv kan belægges allerede efter få timer, og gulvet kan hurtigt tages i brug.

Rådgivning sikrer holdbare løsninger

Selv om de plastforstærkede cementer oprindelig er udviklet i Danmark, bruges de i dag over hele verden. ARDEX leverer således hvert år mange tons til alt fra danske firmaer, der er specialiserede i offshoregulvarbejde, til store skibsværfter i Asien.

"Vi er dog ikke kun leverandører af effektive produkter. Vi yder også teknisk rådgivning i alle faser af byggeriet fra projektering til udførelse. Vi vil gerne hjælpe på stedet, når der opstår udfordringer, og stiller så vidt muligt op inden for 24 timer", forklarer Allan Petersen og uddyber: 

"Vi har f.eks. for ganske nylig hjulpet et dansk firma i Qatar med at få lagt produkternes tekniske specifikationer og dokumentation op på byggeprojektets intranet. Kunderne ved, at de bare kan komme til os, så skal vi nok hjælpe dem godt videre."


Læs mere om Offshore produkterne fra ARDEX her