Nyheder

Nyheder

oktober 2013

Kedelig grå kan godt være grønt

Allan i gang med at fortælle lidt om mulighederne med ARDEX

Der var mange flotte stande på dette års Building Green

Messen lakker mod enden, men der er stadig besøgende der skal have det sidste med.

Mange besøgende var forbi ARDEX på dette års Building Green messe. Interessen var især rettet mod de grønne fingeraftryk, der præger ARDEX' grå produkter, men som ofte ender skjult bag facader, vægoverflader og gulvbelægninger i det færdige byggeri.

Dette års Building Green messe for bæredygtige og energieffektive løsninger til byggeriet løb af stablen 9.-10. oktober, og igen i år var der markant vækst i besøgstallet. Over 4000 besøgende lagde vejen forbi Forum for at høre om de grønne løsninger, og det er en fremgang på 38 % i forhold til sidste år.                                                                                                   

Blandt de udstillende virksomheder på Building Green var ARDEX, som var med for tredje år i træk og allerede har booket deres stand til næste års messe. Virksomheden mærker tydeligt den voksende grønne interesse, fortæller teknisk salgskonsulent Allan Petersen, som begge dage var at finde på ARDEX' stand.

Ingen økologisk halm i klæberen, men...

”Vi er de eneste inden for vores branche, der deltager på Building Green, og vi mærker år efter år, at folk er meget interesserede i at høre om, hvordan de her kedelige, grå materialer, som vi laver, samtidig kan være grønne.” Allan Petersen fortsætter:

”Vi putter jo ikke økologisk halm i klæberen, men gør til gengæld en masse andet for at mindske miljøbelastningen fra vores produkter, ligesom vi også undlader at tilsætte skadelige stoffer, der kan påvirke indeklimaet. Nogle gange betyder det, man ikke gør, jo ligeså meget som det, man gør.”

Grønne løsninger fra råvare til indbygget produkt

ARDEX er blandt verdens førende producenter af spartel-, klæber- og fugemasser med korte byggetider, og produktionen er lokal og baserer sig på naturmaterialerne vand, sand, cement og kalk. Til det danske marked producerer ARDEX på fabrikken i Hedensted med materialer, som for størstedelens vedkommende er hentet inden for en radius af mindre end 200 km fra fabrikken. På den måde spares der CO2-udledning, fordi råvarernes transporttid er kort.

Et andet væsentligt miljømæssigt aspekt ved ARDEX' produkter er deres kombination af korte byggetider og lavt forbrug under byggeprocessen, forklarer Allan Petersen og sammenligner med et bilkøb:

”Man ser jo ikke kun på, hvor meget bilen koster at anskaffe nu og her. Man tjekker også, hvor langt bilen kører på literen, hvor ofte den skal på værksted osv. Noget lignende bør man gøre med byggematerialer, for byggeriets totale grønne regnskab afhænger af, hvor meget energi og tid, der skal bruges for at løse opgaven, og hvor langt fliseklæberen eller spartelmassen rækker per kg. Det er også vigtigt at se på, hvor holdbare løsningerne er efter indbygning, og hvordan de f.eks. påvirker indeklimaet.” 

Alle ARDEX' produkter er EC1-mærkede, hvilket garanterer lav emission til omgivelserne efter indbygning, og virksomheden er desuden DGNB-certificeret. Derudover er ARDEX certificeret eller har certificerede produkter inden for miljømærkerne M1, Der Blaue Engel og LEED.