Nyheder

Nyheder

juli 2014

Læg storformatfliser enkelt og hurtigt

ARDEX har lanceret en gulvspartelmasse, som gør det meget lettere for mureren at udføre de populære gulve med storformatfliser. Den nye ARDEX K 39 har dobbelt så lang forarbejdningstid som traditionelle gulvspartelmasser – både i spanden og på gulvet. Den lange forarbejdningstid gør det muligt for mureren at foretage en perfekt opsætning og nivellering af undergulvet uden synlige overgange mellem blandingerne.

Fliser i storformater er meget populære, og tendensen går i retning af både større og tyndere fliser. Dette stiller store krav til murerens udførelse af undergulvet, for hvis ikke undergulvet er helt plant, inden storformatfliserne udlægges, er der høj risiko for, at fliserne slår revner eller knækker inden for kort tid.  

Nye fliseformater stiller ekstremt høje krav
- De industrielt fremstillede storformatfliser, som vi ser i dag, kan være ekstremt tynde og fås samtidig i størrelser på helt op til 1 x 3 m. Det siger sig selv, at de dimensioner stiller ekstremt store krav til et plant undergulv. Er der blot den mindste ujævnhed, risikerer man, at fliserne simpelthen knækker, når gulvet efter endt arbejde bliver taget i brug, forklarer Carsten Rasmussen, der er teknisk chef hos ARDEX. Han fortsætter:

- Problemet opstår især ved overgangene mellem rum, som lægges sammen, eller mellem forskellige støbninger af pudslaget. Her skal mureren ofte bruge lang tid på at påføre genopretningsmørtel på pudslaget for at sikre et helt plant undergulv. Selv om man gør sig umage, kan det alligevel være svært at få lavet helt præcist, og da fliserne skal have 100 % fuldklæbning, kræver det efterfølgende mere arbejde ved fliselægningen.

Dette løses ved at anvende fliseklæberen ARDEX X 78, som har en ekstremt smidig konsistens, der sikrer 100 % vedhæftning af fliser og klinker og på den måde bidrager yderligere til at give en solid og langtidsholdbar løsning.

Dobbelt op på forarbejdningstiden
For at lette den førhen så tidskrævende og besværlige opretning og nivellering af pudslag, har ARDEX lanceret en ny gulvspartelmasse, som gør det langt enklere at udføre gulve med storformatfliser. ARDEX K 39, som den nye gulvspartelmasse hedder, har en forarbejdningstid på 40 min. både i spanden og på gulvet. Det er dobbelt så lang forarbejdningstid som traditionelle gulvspartelmasser.

- Den lange forarbejdningstid gør, at man trygt kan spartle selv store gulvarealer uden at risikere noget, for synlige overgange mellem spartellag kan efterspartles undervejs. Derudover gør de gode flydeegenskaber, at man langt lettere får et optimalt resultat med gulvspartelmassen end med et pudslag. Det gør i øvrigt også, at der ikke skal bruges og transporteres så mange materialer pr. opgave, påpeger Carsten Rasmussen.

Den nye ARDEX K 39 er desuden velegnet til genopretning af eksisterende betongulve, ligesom den også kan bruges til undergulve, som efterfølgende skal belægges med f.eks. linoleum, PVC- eller PVC-designbelægninger.