Nyheder

Nyheder

januar 2017

Malerne skal rustes til spartelopgaver i Nyborg

Malerfagets nyeste våben mod tynde ordrebøger er spartelmasser, der åbner for hurtige reparations- og renoveringsopgaver ude og inde. Det fortæller producenten ARDEX, der på Nyborg Stævnet præsenterer flere løsninger, der styrker malerens forretningsmuligheder.

En af de faggrupper, der i særlig grad må kæmpe om kunderne i en byggebranche præget af benhårdt effektiviseringsfokus og tårnhøje udførelseskrav, er malerne. De kan imidlertid styrke deres udgangspunkt ved at udvide opgaveporteføljen, så de dels kan byde ind på flere opgaver hos flere kunder, dels kan øge engagementet ude hos den enkelte kunde.

Spartelmasser bag i bilen åbner for flere opgaver
-
Spartelopgaver er et forretningsområde, som malerne har gode forudsætninger for at opdyrke og specialisere sig i. Med de rette spartelmasser bag i bilen vil maleren nemlig kunne lave mange af de reparationer og genopretninger, som andre faggrupper ellers vil tage sig af. Det gælder mindre reparationer såvel som renovering og nybyggeri.

Det fortæller teknisk chef Carsten Rasmussen fra ARDEX, som fra fabrikken i Hedensted leverer hurtigt hærdende og hurtigt tørrende materialer til bl.a. malere, gulvlæggere og murere. På Nyborg Stævnet d. 26.-28. januar sætter ARDEX fokus på de muligheder, som virksomhedens spartelmasser giver malerne både ude og inde.

Opret vægge i én kontinuerlig arbejdsgang
Først og fremmest er der universalspartelmassen ARDEX R4 RAPID. Den er velegnet til at dække fræsespor i vægge, udfyldning af huller, sprækker, afskalninger og revner samt udjævning af ujævnheder og pladesamlinger. Den sandfrie spartelmasse kan også slibes helt ned til nul, ligesom den rene hvide farve betyder, at den let overmales uden at skinne igennem den færdige overflade.

- Maleren kan fylde, forme, slibe og overmale i én kontinuerlig arbejdsgang takket være den hurtige tørreproces og spartelmassens smidighed. Hvis du f.eks. skal oprette vægge, efter at installatørerne har fræset kabelspor, vil du normalt skulle påregne ventetid på grund af udtørring. Det behøver du ikke med ARDEX R4 RAPID, forklarer Carsten Rasmussen.

Tidsbesparende facadearbejde
Derudover kan malerne bl.a. blive klogere på de muligheder, som facadespartelmassen ARDEX F5 åbner for i forbindelse med udvendige reparations- og renoveringsopgaver. Den hærder på blot 24 timer, og samtidig er den fiberforstærket, så den kan påføres i alle lagtykkelser. Derudover hæfter den på langt de fleste overflader uden forudgående primning eller grunding, og den kan overmales med stort set alle facademalingssystemer.

- Tidsbesparelserne ved brug af ARDEX F5 mindsker bl.a. omkostningerne til stillads, ligesom du kan vælge den facadeafslutning, der passer til bygningsstilen. På den måde bliver projektet til at overskue, understreger Carsten Rasmussen og fortsætter:

- Et andet eksempel er vægspartelmasser, der egner sig til såvel spartling af gipsplader som fuldfladespartling af indvendige vægge. Endelig præsenterer vi en epoxymembran til brug på gulve. Den fungerer både som hæftebro og som fugt- og radonspærrende membran, så du kan slå mange fluer med ét smæk.