Nyheder

Nyheder

juli 2017

Newyorker-gulve giver barbershop-stemning i frisørsalonen

Til gulvene på frisørskolen på Tradium Randers har Allans Gulvbelægning anvendt den cementbaserede og selvnivellerende gulvspartelmasse ARDEX K 80. Den er efterfølgende blevet belagt med klar epoxymaling.

Både materialer og gulvarbejde skal hentes fra øverste hylde, når opgaven lyder på gulve i råt beton-look. Det fortæller Christian Thomasen, der er indehaver af Allans Gulvbelægning. Firmaet har udført 400 m2 betongulve på Tradium Randers’ frisørskole med spartelmassen ARDEX K 80 påført epoxymaling.

Rå betongulve i newyorker-stil vinder frem herhjemme, og det stiller høje krav til både materialer og arbejdets udførelse. Udfordringen er nemlig at opnå den rette slidstyrke i overfladen og samtidig undgå revnedannelser og ujævnheder i gulvoverfladen.

Det forklarer Christian Thomasen, der er indehaver af Allans Gulvbelægning i Randers, som udfører alle typer af gulvopgaver primært i Randers og omegn. Firmaet har bl.a. lagt omkring 400 m2 newyorker-gulve på Tradium Randers’ frisørskole, så gulvene matcher den øvrige indretning, der minder om en klassisk amerikansk barbershop.

Følg anvisningerne 100 procent
- Som gulvfirma oplever vi flere og flere udbud, der specificerer de rå betongulve, fordi de giver en anden stemning i rummet end fx træ, linoleum eller vinyl. Det er imidlertid ikke en opgavetype, som du bare lige kaster dig ud i uden at have sat dig grundigt ind i, hvordan du udfører den, fortæller Christian Thomasen.

- Jeg vil først og fremmest anbefale, at man kun bruger materialer, der egner sig til netop denne type gulvopbygning. Samtidig er det vigtigt at følge leverandøranvisningerne 100 pct., for der skal ikke mange afvigelser til, før der eksempelvis opstår revner, som kan være meget besværlige at komme af med igen, fortsætter han.

Høj overfladeslidstyrke og ingen revner
Til gulvene på frisørskolen på Tradium Randers har Allans Gulvbelægning anvendt den cementbaserede og selvnivellerende gulvspartelmasse ARDEX K 80. Den er efterfølgende blevet belagt med klar epoxymaling.

ARDEX K 80 adskiller sig fra en traditionel spartelmasse ved at være udviklet til gulvtyper, som skal overfladebehandles frem for at blive belagt med tung belægning (som fx træ eller linoleum). Dens plastforstærkning sikrer en høj overfladeslidstyrke og mindsker samtidig risikoen for revnedannelser på overfladen under hærdningen. Det gør den velegnet i områder, hvor der er megen rullende trafik som fx i undervisningslokaler, foyerer eller gangarealer. 

Spartelmassen er derudover let at arbejde med, ligesom den er belægningsklar allerede efter et døgn ved påføring i tykkelser op til 10 mm. Teknisk konsulent Torben Kjemtrup fra ARDEX, der har bistået Allans Gulvbelægning ved projektet på Tradium Randers, supplerer:

- Det rå beton-look er blevet mere populært, og afhængigt af det ønskede udseende kan man fx tone spartelmassen i andre nuancer. På frisørskolen har gulvlæggerne således tilført ekstra gråt farvepigment for at opnå en mere ensartet mørk grå farve, der matcher designønskerne i projektet.