Nyheder

Nyheder

november 2017

Ny fliseklæber sætter både slagregn og slud effektivt til vægs

Med ARDEX X 90 er vejret næsten ligegyldigt når du skal lave f.eks. fliseterrasser.

ARDEX lancerer nu dit ultimative våben mod forsinkelser og problemer med kvaliteten på grund af ustadige vejrforhold: Fliseklæberen ARDEX X90 OUTDOOR er nemlig udviklet med ARDEX Weather Proof Technology, som bl.a. sikrer hurtig hærdning ved kolde temperaturer samt højeste modstandsdygtighed over for vekslen mellem tø og frost.

Nu er det slut med at være prisgivet vejrgudernes luner i de kolde og fugtige efterårs- og vintermåneder – i hvert fald hvis din opgave lyder på udendørs flisearbejde. Med ARDEX X90 OUTDOOR har du nemlig en fliseklæber lige ved hånden, der yder maksimal sikkerhed ved flisemontering selv i det dårligste vejr. 

Forvandler gråvejrsdage til arbejdsdage
- ARDEX X90 OUTDOOR er udviklet med ARDEX Weather Proof Technology, som gør klæberen særligt egnet til udendørs arbejde, også hvis det eksempelvis regner, eller der er slud. Den hærder bl.a. hurtigt ved kolde temperaturer og har en modstandsdygtighed over for vekslen mellem tø og frost, som langt overgår de krav, der stilles i den fælleseuropæiske standard EN 12004, fortæller teknisk chef i ARDEX Carsten Rasmussen.

- Det betyder, at du eksempelvis som murer trygt kan udføre udendørs flisearealer på en terrasse også på grå efterårs- eller vinterdage, hvor dårligt vejr normalt ville betyde, at arbejdet indstilles for at undgå problemer med fliseklæberen. Selv hyppige temperaturskift omkring frysepunktet skader den ikke, fortsætter han. 

Sikrer fuldklæbning selv i dårligt vejr
ARDEX X90 OUTDOOR er cementbaseret og fiberforstærket, og fliseklæberen udmærker sig bl.a. ved at være modstandsdygtig over for regn og slagregn allerede efter 2 timer. Den er samtidig gangbar og fugeklar allerede efter ca. 3 timer.

Kombinationen af hurtig afbinding selv ved lave temperaturer samt lang forarbejdningstid fra en time og opefter sikrer derudover maksimal effektivitet i det udendørs flisearbejde, når det er koldt.

Endelig egner fliseklæberen sig især til montering af sarte natursten, da dens særlige sammensætning effektivt forhindrer udblomstringer på fliserne som følge af fugt. Carsten Rasmussen supplerer:

- ARDEX X90 OUTDOOR er udviklet til at sikre fuldklæbning selv under vanskelige vejrmæssige forhold og giver nogle af de samme forarbejdnings- og kvalitetsmæssige fordele som en almindelig flydeklæber. Du er derfor som murer eller gulvlægger mindre afhængig af de temperaturmæssige forhold på arbejdsstedet og mindsker på den måde risikoen for vejrligsbestemte forsinkelser eller kvalitetsproblemer.

5 solide tips til effektivt udendørs flisearbejde
ARDEX anbefaler generelt, at du som murer eller gulvlægger følger nedenstående gode råd, når du udfører udendørs flisearbejde i efterårs- og vintermånederne:

1.    Følg altid leverandøranvisningerne og vær bl.a. opmærksom på produktdata om temperaturer, der fx står på emballagen eller kan findes online.

2.    Undgå at materialerne udsættes for direkte frost, men opbevar dem tørt og sikkert både på byggepladsen, i kassevognens varerum og hjemme i firmaet.

3.    Brug fx vintermåtter eller etablér et overdækket og opvarmet lagerareal til materialer, der er temperaturfølsomme.

4.    Sørg også for, at materialerne ikke udsættes for unødig frost under transporten til og fra byggepladsen.

5.    Lavere temperaturer betyder som tommelfingerregel, at hærde- og tørreprocesserne bliver langsommere. Tag højde for dette i din planlægning og vælg evt. leverandørernes hurtigste materialer, så du minimerer risikoen for forsinkelser.

Læs også, hvordan du effektivt forebygger vandskader på grund af skybrud og kraftig nedbør:
http://www.ardex.dk/ardex/nyheder/artikler/article/forebyg-skybrudsskader-for-millioner.htm