Nyheder

Nyheder

juni 2012

Ny miljøvenlig limserie fra ARDEX

Vi fortsætter den øgede fokus på miljøvenlighed og introducerer nu en helt ny serie af gulv- og vådlime, der dækker hele spektret indenfor gulvbelægning

Alle de nye ARDEX lime lever op til kravene for EC1 og to af dem matcher endda det tyske "Blå Engel", der stiller krav til, at produkterne er helt fri for opløsningsmidler og andre skadelige kemikalier. "Blå Engel" er verdens mest udbredte miljømærke.

Serien består af 5 gulvlime, hvoraf 3 er vådlime med egenskaber man ellers
kun opnår med kontaktlime. Til i dag har man skullet afvente tørring af vandbaserede lime, men med udvikling af aktivatoren ARDEX AF 601 kan man nu opnå et øjeblikkeligt monteringshug. Dermed er kontaktlime overflødiggjort i langt de fleste tilfælde.

En kombination af det bedste fra begge verdener 

For Carsten Rasmussen, teknisk chef hos Ardex, har det været et mål at kunne kombinere miljøvenlighed med de bedste egenskaber fra de gamle lime.

"Tidligere lime kunne bruges med det samme, men det skyldtes alle de skadelige stoffer de indeholdt. Vores mål har været at bevare disse gode egenskaber uden at tilsætte skadelige midler. Det er nu lykkedes med udviklingen af ARDEX AF 601. Man sprayer simpelthen produktet på den påsmurte lim og opnår dermed nøjagtigt det samme monteringshug, som man kender fra kontaktlime. Men ARDEX AF 601 indeholder ikke opløsningsmidler - den er en ufarlig, vandholdig opløsning af specialsalte".

Et hurtigt og kraftigt monteringshug er krævet dagligt, når der skal limes belægning på trappetrin, eller når belægningerne har store egenspændinger, hængefolder eller lignende. Den store fordel ligger i, at limen kan påføres hele arealet på én gang. Kun hvor man har brug for kontaktlimseffekten anvender man ARDEX AF 601.

Tilfredshed blandt kunderne

For de kunder som indtil videre har benyttet sig af de nye lime fra ARDEX, har der været stor tilfredshed.

“Jeg synes det er bedre at arbejde med, for produktet kan både bruges ved genstridigheder og også når der er buler og ved stive belægninger. Produkterne har nogle egenskaber, som der er store plusser ved,” siger Lars Gregersen, ejer af Gregersen Gulve.

Netop kombinationen af at slippe for skadelige stoffer og en hurtig lim, betyder også meget i hverdagen for Lars Gregersen.

“For os betyder det meget, både at det ikke er usundt, men også at man sparer en halv time eller en time, fordi man slipper for at stå og vente på, at limen er klar til brug. Det lyder næsten som en helt salgstale fra min side af, men det virker og vi vil helt klart fortsætte med at bruge det.”

Hele serien af de nye lime fra ARDEX er netop lanceret på det danske marked.

Se de nye lime her