Nyheder

Nyheder

april 2013

Forårstips til spartling

Et par tips og tricks du kan bruge kvit og frit.

Renovering af hovedtrapper

Skal du renovere hovedtrapper, kan du med fordel tilsætte ARDEX E 25 flexvæske i ARDEX A 30, A 31 eller A 45 og dermed undlade masonitplader på trinene. ARDEX E 25 gør spartelmassen i stand til at følge bevægelserne i træet uden at spartelmassen ødelægges. Få information om blandingsforhold på ARDEX E 25 databladet.

 

På reposerne kan du med fordel spartle med ARDEX K 22 F fiberarmeret gips og også her undlade påsømning af masonit. Inden du spartler trin og reposer, skal du prime med ARDEX P 51 ufortyndet og primeren skal være tør, inden du spartler.

 

Spartling af fald i bruseniche

Det er forår og der skal gang i vandkanden. Når du er færdig i haven, kan du tage vandkanden med på arbejde. Den kan du nemlig bruge, hvis du skal spartle fald i en bruseniche, inden du skal have vinyl på. Husk at fjerne sprederen først.

 

Du primer gulvet på helt normal vis (montér en skumliste rundt om afløbet som sikkerhed). Produkterne ARDEX K 70 og ARDEX K 75 er velegnede til at ”flyde fald”, som vi kalder det. Anvend ¼ - ½ liter vand mindre end foreskrevet på sækken og bland på normal vis. Hæld den opblandede masse i vandkanden og hæld stille og roligt langs væggene, så spartelmassen flyder mod afløbet. Når spartelmassen ”står stille” sætter du gang i den igen ved at hælde mere på langs væggen. På den måde skubber spartelmassen på det først udlagte.

 

Når du har øvet dig et par gange, kan du med stor nøjagtighed styre din spartelmasse hen, hvor du vil. Evt. finspartling rundt om afløbet klares med ARDEX K 5, som er belægningsklar efter kun 30 minutter.

 

Spartling med fibermasse

Det er ikke kun i haven, at du kan komme ud med riven. Det kan du også i forhold til vores ARDEX K 22 F fiberarmerede gipsspartelmasse. På grund af tilsætningen af de unikke MICROTEC fibre, er det nu både tilladt og muligt at udlægge fibermasse med ”rive” og at køre efter med pigrullen. Prøv selv næste gang du skal spartle med fibermasse. Resultatet er en super glat og fin overflade uden ”fiberrejsninger” – lige til at lime belægning på.

 

Bestil de produkter der passer dig

Hos ARDEX kan du frit blande produkter på pallen, når du via din forhandler bestiller min. 1/1 palle til dit lager eller din plads. Så skal du bruge fx 900 kg selvnivellerende og 100 kg reparationsmasse, så er det bare at bestille. Har vi ordren fra din forhandler inden kl. 12.00, så har du dine varer dagen efter.

 

Har du spørgsmål, så ring endelig..

Har du spørgsmål eller er du løbet ind i en udfordring på pladsen – tøv ikke med at kontakte en af vore konsulenter, der kan hjælpe dig videre. Du finder din lokale konsulent her.