Nyheder

Nyheder

oktober 2015

Ny vådrumsanvisning på gaden

SBi-anvisning nr. 252 om vådrum er netop udgivet med opdaterede vejledninger omkring både nybyg og renovering af badeværelser. Læs her, hvad det betyder for dit vådrumsarbejde.

I slutningen af september kom den nye vådrumsanvisning nr. 252 fra Statens Byggeforskningsinstitut på gaden. Anvisningen, der følger kravene i det kommende bygningsreglement BR15, opgraderer de tidligere vejledninger for både nye vådrum og renovering af eksisterende vådrum.  

Her finder du den nye SBi-anvisning nr. 252 om vådrum

Lettere renovering af ældre badeværelser
Bl.a. rummer anvisningen et helt kapitel om ældre badeværelseskonstruktioner, som skal gøre det lettere for dig at udføre renoveringer.  

- Det er nemmere at renovere et ældre badeværelse, når man ved, hvordan det er opbygget, og derfor har vi tilføjet et kapitel med beskrivelser og illustrationer af ældre badeværelseskonstruktioner, forklarer hovedforfatter Erik Brandt, der er seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) under Aalborg Universitet København, i en pressemeddelelse.   

Grundlæggende de samme anbefalinger som hidtil
Desuden er der bl.a. kommet et selvstændigt kapitel om tilgængelighed, så du får nemmere ved at udføre badeværelser, der f.eks. egner sig til kørestolsbrugere. Men de grundlæggende anbefalinger i anvisningen er dog de samme som hidtil, fortæller teknisk rådgiver Frank Henriksen fra Ardex, som har bistået ved udarbejdelsen af anvisningen: 

- Den nok mest markante ændring er, at den nye anvisning er mere pædagogisk. Den har mange flere illustrationer, også i 3D, så man tydeligt kan se, hvordan de forskellige konstruktioner skal udføres. Der bliver skabt større klarhed over løsningerne.  

Du kan læse mere om den nye SBi-anvisning her

Bliv godt klædt på til vådrum
Som FlisePartner kan du blive endnu bedre rustet til at udføre flotte og fugtsikre badeværelser via vores certificering i vådrumssikring. Her gennemgår vi bl.a. kravene i den nye SBi-anvisning, og du lærer, hvordan du ved hjælp af Ardex-materialer kan optimere dit tidsforbrug på opgaven.   

Du kan se en oversigt over FlisePartnerens kurser og certificeringer her