Nyheder

Nyheder

august 2013

Nye QR-koder og CE-mærker på emballagen

CE-mærkning på plads på emballagen. Snart kommer også QR-koder, så data- og sikkerhedsblade kan læses på din smartphone.

CE-mærkning af emballagen er på plads, og i løbet af efteråret tilføjer vi QR-koder på alle nye emballager, så kunderne bl.a. kan se datablade, sikkerhedsdatablade og ydeevnedeklarationer direkte på deres smartphones.

Uanset om du står ude hos forhandleren, er i gang på byggepladsen eller sidder i bilen, får du fremover nem og hurtig adgang til alle oplysninger om ARDEX' produkter. Du skal blot bruge en smartphone, der kan scanne QR-koder, så har du altid oplysningerne lige ved hånden og undgår at fylde bilen eller kontoret op med unødvendige papirer.

Så let bruger du QR-koderne

1. Tag din smartphone op af lommen og tjek, om du har en app installeret, som kan aflæse QR-koder. App'en kan f.eks. hedde 'barcode scanner' eller 'QR barcode scanner'. Hvis du ikke har sådan en app installeret, henter du den ganske gratis på iTunes eller Google Play. Bare søg på 'qr-scanner', klik på et af søgeresultaterne og tryk 'download'.

2. QR-koden er det firkantede, sort-hvide pixelbillede, du finder på emballagen under brugsanvisningen lige ved siden af CE-mærket. Når du har fundet QR-koden, klikker du på app'en på din smartphone og scanner koden ved at holde din smartphones kamera op mod emballagen, så QR-koden placeres inden for søgefeltet på skærmen.

3. Ligeså snart QR-koden står rigtigt, erstattes søgefeltet automatisk af et nyt skærmbillede, der viser produktets egen hjemmeside. Her kan du nu finde datablad, sikkerhedsdatablad, ydeevnedeklaration og forbrugsberegneren ved at klikke på listen, der står til venstre under produktbilledet.

Vi tilføjer også CE-mærker

Fra 1. juli i år skal alle byggevarer, der er underlagt en harmoniseret, fælleseuropæisk standard eller en teknisk godkendelse (ETA-godkendelse), være forsynet med et CE-mærke. ARDEX tilføjer i første omgang CE-mærket som en påklistret etiket på gamle emballager, og i takt med at vi trykker nye emballager, vil CE-mærket blive printet på.

”CE-mærket fungerer som en slags 'byggepas', der viser, at byggevaren må sælges overalt inden for EU. Men CE-mærket siger ikke noget om, hvordan man skal anvende produkterne. Her gælder de nationale regler, f.eks. om vådrumssikring af badeværelser,” forklarer Carsten Rasmussen, der er teknisk chef i ARDEX. Han fortsætter:

”For visse produktgrupper findes der endnu ikke en harmoniseret, fælleseuropæisk standard, og produkter i disse grupper kan derfor i sagens natur ikke CE-mærkes. I vores sortiment gælder det cementbaserede fugemasser, silikoner til fugning og klæbning, gulvlime til parket, vinyl og linoleum m.m. samt enkelte vægspartelmasser med særlige egenskaber.”

”Desuden kan der være tilfælde, hvor komponenter i tilbehør, som er en del af et system (f.eks. vådrumsprodukter), ikke er CE-mærket. Dette er fuldt ud lovligt, så længe det fremgår af produktbeskrivelsen på emballagen, at de er en del af et system.”

Hvis du har spørgsmål om CE-mærkningen af ARDEX' produkter, kan du kontakte Carsten Rasmussen
på tlf. nr. 44 88 50 57 og få mere at vide.