Nyheder

Nyheder

januar 2018

Permanent håndværkerfradrag til radonsikring

Med finansloven for 2018 er håndværkerfradraget blevet permanent, så boligejerne også fremover kan trække arbejdsløn til radonsikring fra på årsopgørelsen. Det er godt nyt for dig, der arbejder professionelt med radonsikring, for så har du fortsat et ekstra økonomisk salgskort på hånden i din dialog med kunderne.

Omkring 416.000 danskere benyttede sig i 2016 af håndværkerfradraget, og den populære ordning er med vedtagelsen af finansloven for 2018 kort før jul nu gjort permanent. Det betyder, at der fra 2018 fortsat er mulighed for, at boligejere kan trække op til 12.000 kr. fra i skat, når de får udført professionelle håndværkerydelser.

Håndværkerfradrag giver ekstra incitament
Blandt de arbejdsopgaver, som du kan udføre med skatterabat for boligejeren, er radonsikring. Det er relevant for op mod hver femte boligejer i Danmark og især i de østlige egne af landet, viser tallene for radonforekomst i Danmark.

Her kan du som professionel være med til at sikre et sundt indeklima uden skadelige radonkoncentrationer, og boligejeren kan samtidig trække udgifterne til din arbejdsløn fra i skat. Teknisk chef i ARDEX Carsten Rasmussen forklarer:

- Myndighederne anbefaler radonsikring i eksisterende bygninger, hvor radonkoncentrationerne overstiger Sundhedsstyrelsens grænseværdier, ligesom radonsikring er et krav i nybyggeri. Med det permanente håndværkerfradrag har boligejerne et ekstra incitament til at komme i gang, og du har som professionel håndværker et økonomisk salgskort, som du kan bruge i din dialog med kunderne.

Læs også, hvordan flere boligejere er blevet opmærksomme på radon i deres huse:

http://www.ardex.dk/ardex/nyheder/artikler/article/flere-sikrer-sig-mod-kraeftfremkaldende-radon.htm

Sådan udfører du effektiv radonsikring
ARDEX underviser bl.a. murerfirmaer og gulvlæggere i radonsikring på fabrikken i Hedensted og hovedsædet i Herlev. Udgangspunktet er en række ARDEX membranløsninger, der alle er testet af Statens Prövningsinstitut i Sverige.

Ved korrekt udførelse kan membranerne reducere radonkoncentrationen i eksempelvis kælderrum til langt under bygningsreglementets krav for nybyggede huse, viser beregningerne. Carsten Rasmussen uddyber: 

- Tætning ved hjælp af en membranløsning er som udgangspunkt den mindst omkostningstunge måde at lave radonsikring på. Det kræver dog, at løsningen udføres helt efter bogen, da selv den mindste utæthed kan skabe udfordringer med at få nedbragt radonkoncentrationen tilstrækkeligt.

Læs mere om radonløsningerne fra ARDEX:

http://www.ardex.dk/radonsikring.htm