Nyheder

Nyheder

februar 2013

Tæt leverandørsamarbejde skaber succes trods krisen

Lærling Niklas afskærer vinyl i hulkehl. Forinden er gulvet blevet spartlet med ARDEX K 22 F fiberarmeret spartelmasse og vinylen limet med ARDEX PREMIUM AF 2100 gulv- og væglim.

Poul og Martin kontrollere projekttegningerne.

Trods krisetider i byggebranchen ser fremtiden lys ud for det unge Ballerup-firma Lund Gulve. Over de seneste 4 år er medarbejderstaben vokset fra 2 til 5 mand, og firmaets lærling vandt titlen som ”Danmarks bedste gulvlægger” ved DM i Skills 2012. Succesen skyldes ikke mindst et tæt samarbejde med produktleverandøren ARDEX, som bistår med teknisk rådgivning i alle arbejdets faser.

Hvordan skaber man som ung, nystartet håndværker en succesfuld virksomhed midt i den værste krise, byggebranchen har oplevet i årtier? Martin Lund, 28 år og indehaver af Lund Gulve fra Ballerup, er ikke i tvivl: Det handler om at have et tæt samarbejde med sin produktleverandør.

”I dag er det alfa og omega at kunne levere tingene til den aftalte tid, og det kræver, at man kender de produkter, man anvender, og kan stole på deres kvalitet. Vi har haft stort udbytte af vores samarbejde med ARDEX, netop fordi de går usædvanlig langt for at give ordentlig rådgivning om de produktløsninger, vi bruger. Vi kan derfor være med på de store projekter, selv om vi er et lille firma”, udtaler Martin Lund.   

Vinder af DM i Skills 2012

Martin Lund startede Lund Gulve i 2008 som en udløber af sin fars gamle firma, og selv om han kunne trække på farens erfaring og overtog nogle af de gamle kunder, var generationsskiftet alligevel en ny begyndelse for den unge håndværker. I starten var de kun 2 ansatte, men på grund af ordretilgangen er staben siden vokset til i dag 5 mand.  

De er i øjeblikket i gang med at renovere 2500 kvm kontorlokaler og laboratorier fordelt på 5 etager på August Krogh Instituttet, der er en del af Københavns Universitet. Martin Lund fortæller om firmaets udvikling:

”Det er gået rigtig stærkt, og da vi for nogle år siden besluttede at tage en lærling ind, var skolen i starten faktisk ikke sikker på, om det kunne lade sig gøre, fordi vi var så unge og nye. Men vi fik lov til sidst, og da vores lærling så gik hen og vandt titlen som ”Danmarks bedste gulvlægger” ved DM i Skills 2012, var det virkelig et rygstød.”

Det handler om at styrke og ruste kunderne

Lund Gulve har siden firmaets start benyttet gulvprodukterne fra ARDEX, fordi de her har oplevet en usædvanlig kombination af pålidelige produkter og højt serviceniveau. Salgskonsulent Allan Petersen fra ARDEX fortæller om denne tilgang:

”For os er det vigtigt, at vi bruger vores erfaring og know-how til at styrke og ruste vores kunder. Derfor afholder vi blandt andet gratis kurser for håndværkere. Lund Gulve har vi i mange år haft et tæt samarbejde med, og vi var stolte på deres vegne, da deres lærling vandt ved DM i Skills sidste år.”