Nyheder

Nyheder

januar 2017

Talenterne skal nå til tops på gulvet

Danmarks skarpeste gulvlæggerelever dyster ultimo januar ved DM i Skills 2017 foran titusindvis af tilskuere. Faget kæmper lige nu med at tiltrække unge talenter, så det er vigtigt at få skabt opmærksomhed omkring det. Det fortæller producenten ARDEX, der er en af sponsorerne for gulvlæggerfaget.

Fra torsdag d. 26. januar og frem til lørdag 28. januar lægger titusindvis af unge håndværker-talenter, skoleelever, forældre, virksomheder og andre interesserede vejen forbi Gigantium i Aalborg til DM i Skills 2017.

Sidste år besøgte over 60.000 mennesker de uofficielle Danmarksmesterskaber i håndværk, og med et rekordstort antal tilmeldte fag i år er der igen lagt op til en stor tilskuersucces.

Nærmest jobgaranti for gulvlæggere
Som en af sponsorerne af gulvlæggerfaget, producenten ARDEX, udtrykker det, er DM i Skills 2017 en fremragende anledning til at slå et slag for det gode håndværk. Det er der brug for i øjeblikket, fortæller markedschef Allan Petersen. Han står igen i år klar på gulvlæggerfagets stand sammen med en repræsentant fra en anden sponsor, Søren Thomsen, fra belægningsproducenten DLW Flooring:

- Faget kæmper med at tiltrække unge talenter til at tage over fra de mange gulvlæggere, som snart går på pension. Vi ønsker derfor at vise, at gulvbranchen har en masse at byde på, både i forhold til udfordrende arbejdsopgaver i det daglige og de videre karrieremuligheder. 

- Der er faktisk nærmest jobgaranti for uddannede gulvlæggere, og det er noget af det, som er vigtigt at få fortalt og skabt opmærksomhed omkring i forbindelse med DM i Skills. Derudover sker der en enorm udvikling, som også er med til at gøre gulvlæggerfaget til en spændende karrierevej, fortsætter han.

Et aktuelt eksempel er det stigende fokus på sundt og behageligt indeklima, hvor nye lav-emissionsløsninger, der f.eks. bygger på ARDEX’ egne EC-1-certificerede serier af gulvlime og spartelmasser, viser vejen frem i de kommende år.

Man skal udnytte tiden optimalt
Allan Petersen er selv udlært gulvlægger og har arbejdet med fagets forskellige aspekter gennem snart 40 år. Han understreger, at når de unge gulvlæggertalenter i slutningen af januar kastes ud i mesterskabsudfordringerne, så gælder det om at holde hovedet koldt, planlægge tiden rigtigt og fokusere på at få tingene gjort rigtigt i første hug.

På den måde minder DM i Skills om den arbejdsdag, der møder gulvlæggertalenterne, når de er færdige med deres uddannelse, forklarer han:

- En af de største udfordringer, man som professionel gulvlægger skal kunne tackle, er sit eget tidsforbrug. Du skal kunne planlægge arbejdsdagen effektivt, så du udnytter tørre- og hærdetider optimalt og undgår at komme bagud i forhold til tidsplanen. Samtidig får du mulighed for at arbejde med de nyeste materialer og metoder, og selv om det er hektisk, er det også sjovt.

DM i Skills 2017 åbnes traditionen tro d. 26. januar af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), mens undervisningsminister Merete Riisager (LA) holder tale ved præmieoverrækkelsen d. 28. januar.