Nyheder

Nyheder

september 2013

Usynlige bygningsdele skal også være grønne

ARDEX deltager igen i år på Building Green-messen, og der er stadig åbent for tilmeldinger. Så grib chancen, kig forbi – og bliv klogere på, hvordan vi klæder byggeriet i grønt fra inderst til yderst, og hvorfor ARDEX ofte leverer til hospitalssektoren.

Det er stadig muligt at tilmelde sig årets Building Green-messe, der løber af stablen 9.-10. oktober i København og præsenterer bæredygtige og energieffektive løsninger for byggeriet.

ARDEX er for tredje år i træk blandt deltagerne og vil bl.a. fortælle om, hvordan de inderste og mindst synlige bygningsdele kan gøres bæredygtige, samtidig med at byggeprocessen bliver væsentligt mere effektiv.

Print din egen billet og besøg os på messen her.


En grøn virksomhedskultur

”Vores produkter bruges ofte i de bygningsdele, som ikke kan ses, når byggeriet er færdigt. Men det er ligeså vigtigt for en bygnings samlede miljøregnskab, at f.eks. undergulve og flisekonstruktioner er udført i bæredygtige materialer, som at der installeres synlige solceller og grønne tage,” fortæller Allan Petersen fra ARDEX' afdeling for teknisk salg og rådgivning. Han fortsætter:

”Det er vigtigt, at vi alle i disse tider har fokus på miljøet, så der også er ressourcer tilbage til vores efterkommere. Dét at være grøn er ikke bare et marketingslogan for os, men derimod en del af virksomhedskulturen, der præger både den måde, vi udvikler og producerer på, vores produkter, og den rådgivning vi yder.”

ARDURAPID sparer tid og energi

Som en af verdens førende producenter af spartel-, fuge- og klæbemasser har ARDEX mange års erfaring med udvikling og fremstilling af produkter, der mindsker ressourceforbruget på byggepladser verden over. Mange af ARDEX' produkter har f.eks. ARDURAPID-effekt, som gør, at opblandingsvandet bindes krystallinsk i stedet for at uddampe, hvilket sparer masser af tid og energi i løbet af byggeprocessen.

”ARDURAPID-effekten giver produkterne ultrakorte hærde- og tørretider, så man ikke skal bruge f.eks. affugtere og varmekanoner for at komme hurtigt videre. Samtidig er produkterne meget drøje og holder en høj kvalitet med hensyn til trykstyrker, aftræksstyrker o.s.v.,” forklarer Allan Petersen.

Miljøgevinster både inde og ude

Alle ARDEX' produkter er desuden EC1-mærkede, hvilket betyder, at de har en meget lav emission til omgivelserne efter indbygning. Sammen med bl.a. produkternes korte hærde- og tørretider og høje tryk- og aftræksstyrker betyder den lave emission til omgivelserne, at ARDEX er en af hospitalssektorens foretrukne leverandører.

Samtidig sikrer ARDEX' lokale produktion, at CO2-udslippet som følge af transport minimeres. Den danske produktion foregår eksempelvis med naturmaterialerne sand, kalk og cement, der for hovedpartens vedkommende leveres fra en radius af mindre end 200 km fra fabrikken i Hedensted.