Nyheder

Nyheder

september 2017

Virkelighedsnær sparteltræning åbner for flere opgaver

Spartelopgaver er en god mulighed, hvor malere kan udvide forretningsgrundlaget.

ARDEX leverer produkter til både inden- og udendørs spartelopgaver.

Der er rift om pladserne på vores spartelkurser for malere rundt om i landet. Med de rette produkt- og metodevalg kan man nemlig hurtigt føje opgaver som fx udendørs spartling og reparation af vandskadede kældre til sit CV. Og det giver flere muligheder for forretning.

Over de seneste måneder har vores markedschef Allan Petersen og teknisk chef Carsten Rasmussen været landet rundt for at afholde spartelkurser for malere. Det er sket i samarbejde med erhvervsskoler, malinggrossister og en række større malerfirmaer, og på næsten samtlige kurser er pladserne blevet revet væk. Allan Petersen fortæller:

- Spartelopgaver er et område, hvor malerne har rigtigt gode muligheder for at føje ekstra kompetencer til CV’et og på den måde udvide deres forretningsgrundlag. Især udendørs spartling og reparation af vandskadede kældre er der stor interesse for, da der kan være mange potentielle opgaver at byde ind på her i forbindelse med skybrud og de mange kraftige nedbørshændelser, vi har oplevet de senere år.

Læs også om effektiv facadesikring mod fugtskader:

http://www.ardex.dk/ardex/nyheder/artikler/article/patriciervilla-fik-genskabt-oprindeligt-look-copy-1.htm

Jo tættere på virkeligheden, jo bedre
Malerkurserne bygger på den bærende idé, at undervisningen skal være så tæt på malernes hverdag som muligt. Derfor foregår al undervisning med afsæt i ’rigtige’ vægge af eksempelvis gasbeton, der opbygges ligesom på en almindelig byggeplads.

Det gør det nemmere at se, hvilken konkret betydning forskellige produkt- og metodevalg har, når der eksempelvis skal dækkes fræsespor efter kabler, udbedres frostrevner eller repareres huller efter stød og slag. Her er universalspartelmassen ARDEX R4 RAPID en af de populære løsninger, som i stigende grad finder vej til malerfirmaernes varelagre.

- Vi har afholdt mange kurser gennem årene, og erfaringen er, at jo mere virkelighedsnært det er, jo bedre. Det betyder også, at alle deltagerne selv kommer op og prøver, hvordan det er at arbejde med materialerne, forklarer Allan Petersen og uddyber:

- ARDEX R4 RAPID gør eksempelvis, at man kan fylde, forme, slibe og overmale i én kontinuerlig arbejdsgang takket være spartelmassens hurtige tørreproces og store smidighed. Det giver nogle andre muligheder, end man får med en traditionel spartelmasse, som man skal være opmærksom på. 

http://www.ardex.dk/produkter/vaegspartelmasse.htm?product=ardex_r4_rapid&key=60

Tilpasset kursusindhold giver mere værdi
Kursusemnerne er derudover udvalgt, så de matcher de behov og forudsætninger, deltagerne har. Holdstørrelsen på gennemsnitligt 20 deltagere gør desuden, at der er mulighed for, at alle kan komme til orde og få prøvet de forskellige produkter og teknikker af i løbet af kurset. Allan Petersen uddyber:

- Vi tilpasser altid kursusindholdet efter, hvem deltagerne er, for at de kan få mest muligt ud af de timer, vi er der. På erhvervsskolerne er der gerne både elever og svende på efteruddannelse, og de kan fx have tema om udendørsløsninger de dage, vi er der. Et andet eksempel kan være et malerfirma, som netop har landet en specialopgave, der kræver lidt særlig knowhow, og som har brug for, at alle i firmaet får en hurtig gennemgang af de metoder og produkter, der skal bruges.

Læs også om ARDEX til årets største malertræf på Nyborg Stævnet:

http://www.ardex.dk/ardex/nyheder/artikler/article/malerne-skal-rustes-til-spartelopgaver-i-nyborg.htm