Nyheder

Nyheder

november 2015

Voksende fliseformater øger kravene til murerens håndværk

Stadig flere boligejere og virksomheder vælger storformatfliser til alt fra badeværelser til showrooms. Det skærper kravene til murerhåndværket, for de store fliseformater kræver andre produkter og metoder end standardfliser. Derfor har FlisePartneren oprettet efteruddannelse inden for lægning af storformatfliser.

Efterspørgslen på fliser i størrelser helt op til 60x100 cm er stigende blandt både boligejere og virksomheder. Årsagen er ikke kun, at den større fliseoverflade giver mere ensartede gulve og vægge i alt fra badeværelser til showrooms. Antallet af fuger mindskes også i takt med flisestørrelsen. Dermed bliver overfladerne lettere og mindre omkostningstunge at vedligeholde. 

Størrelsen gør en forskel
I takt med fliseformaternes vokseværk står murerfirmaerne dog over for nye udfordringer. Lægning af storformatfliser stiller nemlig helt andre og skrappere krav til udførelsen end almindelige flisebelægninger, forklarer murermester Ronny Olsen fra murerfirmaet R.O. Byg A/S i Gilleleje:

- De store formater kræver, at du bruger smidigere produkter og andre metoder, end du gør, når du lægger standardfliser. Ellers er der stor risiko for, at fliserne ikke hæfter tilstrækkeligt, så de hurtigt knækker eller river sig løs. Det betyder, at du risikerer at skulle lægge det hele om.  

Ronny Olsens murerfirma oplever stor interesse blandt kunderne for de store fliseformater – især til gulvbelægninger i nye badeværelser. Firmaet har derfor rådført sig med ARDEX om produktvalg og metoder for at sikre høj kvalitet og effektivitet i udførelsen.

- Rådgivningen har betydet, at vi kan udføre opgaverne på kortere tid med færre fysiske belastninger og opnå et slutresultat i en højere kvalitet, fortæller Ronny Olsen.

Certificering sender et seriøst signal
Som følge af efterspørgslen på de store fliseformater har ARDEX valgt at udbyde efteruddannelse for murerfirmaer i lægning af storformatfliser via FlisePartneren.

Ud over faglig opkvalificering og efteruddannelse er adgang til et landsdækkende professionelt netværk af andre murerfirmaer en del af FlisePartner-konceptet. Desuden får de tilmeldte firmaer loyalitetsrabat på udvalgte kvalitetsprodukter til gulve og vægge fra ARDEX.

- Fordelen ved certificeringen inden for storformatfliser er, at firmaerne får papir på, at de holder sig fagligt opdateret med de nyeste løsninger. Det sender også et seriøst signal til deres kunder, fortæller salgskonsulent Mikkel Falkenstrøm fra ARDEX.

Bortset fra certificeringen inden for storformatfliser har murerfirmaerne via FlisePartneren mulighed for at opkvalificere sig inden for bl.a. radonsikring og vådrum, der ligeledes stiller høje krav til udførelsen. 

Læs mere om certificering hos FlisePartneren her