Ingen er stærkere end det svageste led

7. december 2018

Uanset om det gælder håndværk eller forretningsdrift, opnår man kun succes, når man løbende udvikler sig. Det fortæller adm. direktør Henrik Ancher fra AG Gulve, der udgør et af Danmarks største gulvfirmaer og samarbejder tæt med ARDEX.

Rettidig omhu har længe været et velkendt mantra i toppen af dansk erhvervsliv – og med god grund, hvis man spørger adm. direktør Henrik Ancher fra AG Gulve, der har hovedsæde i Rødovre. Med ca. 100 ansatte tilhører firmaet gulvbranchens absolutte superliga, og det er der en enkel forklaring på:

– Det handler om udvikling. Hvis ikke du hele tiden udvikler dig, tilpasser dig og ser på, hvor du kan optimere, så går du til grunde, fortæller Henrik Ancher og fortsætter:

– Det er noget andet og mere end at have et mål om vækst. Det handler også om den løbende procesoptimering, kvalitetssikring og effektivisering, som skal ruste virksomheden til fremtiden. Særligt i gulvbranchen er der mange virksomheder, som ikke kommer i gang i tide, og så ender det desværre ofte galt.

Det starter med gode undergulve
AG Gulve samarbejder tæt med ARDEX om både produktleverancer, teknisk rådgivning og support ude på byggepladserne. For som Henrik Ancher formulerer det, er ingen stærkere end det svageste led, og når man lever af at udføre gulve, så starter det med undergulve, som har den rette kvalitet.

Det har derfor stor betydning – når firmaet fx skal aflevere en af Danmarks største gulventrepriser på 40.000 kvadratmeter avancerede edb-gulve, som de netop har gjort på Nordeas nye domicil – at undergulvene fra starten udføres helt efter bogen.

– Hvis undergulvene ikke bare spiller, så er der ingen af de efterfølgende processer, der kommer til at fungere, og så bliver det svært at komme videre. ARDEX kan levere en solid kombination af fornuftig pris, kvalitetsprodukter og fantastisk kompetent rådgivning, når vi har behov for det, uanset om det er ude på byggepladsen eller hjemme i firmaet. Det skaber tillid, siger Henrik Ancher.

Fortsat fokus på digitalisering
En anden vigtig dimension ved at drive en moderne håndværksvirksomhed er at holde sig ajour med den digitale udvikling, understreger Henrik Ancher. Derfor bliver udvikling og implementering af den digitale platform et af pejlemærkerne for AG Gulve det næste års tid.

– Digitaliseringen gør, at du som leder får langt bedre forudsætninger for at realisere tidsbesparelser, styre økonomien og effektivisere sagsgangene, så du ikke drukner i unødig administration. Men det forudsætter, at du allerede har fået styr på processerne og skabt det nødvendige overblik, fortæller han og slutter af:

– På en skala fra 1 til 10 ligger AG Gulve lige nu på en 4’er, når det gælder digitaliseringsgrad. Målet er, at vi inden for det næste år rykker op på en 8’er og fx bliver endnu bedre til at udnytte gevinsterne ved en effektiv intern kommunikation.