Ambitiøst samarbejde skal få sparteldesign ud til danske arkitekter

7. juli 2020

Det rå betonlook hitter, og med Ardex Pandomo Wall sparteldesign er det nemt at skabe et individuelt design, der holder i årevis. Lanceringen, der især retter sig mod projektmarkedet, sker i samarbejde mellem Ardex og Conteco.

Uanset om man skal designe et udstillingslokale, en restaurant eller stuen i en privatbolig, er der nu helt nye muligheder for at skabe et unikt look, der gør indtryk.

Ardex, der er én af verdens førende udviklere og leverandører af hurtigt-tørrende produkter til gulve og vægge, er nemlig gået sammen med danske Conteco A/S om at lancere spartelsystemet Ardex Pandomo Wall i Danmark.

Med Pandomo Wall kan man give væg- og loftsflader et betonlook med præcis de farver og teksturer, man ønsker, uden at gå på kompromis med hverken styrke eller holdbarhed.

– Der er stor interesse for det rå betonlook, og systemet er både nemt og hurtigt at arbejde med, samtidig med at overfladen bliver hård og meget langtidsholdbar. På den måde minder det meget om Contecos eget betonsystem, men henvender sig til nogle andre projekttyper og kvadratmeter, som restauranter, institutioner, hoteller eller caféer, fortæller COO i Conteco Marc Praegel og suppleres af adm. direktør Michael Nielsen fra Ardex:

– Hos Ardex har vi på europæisk plan mange års erfaring med at få Ardex Pandomo Wall bragt i spil i de mere eksklusive projekter, hvor kvalitetskravene er ekstra høje. Samarbejdet med Conteco skal være med til at sikre, at særligt de projekterende får nem og højt kvalificeret adgang til systemet, idet Conteco står klar med både showroom, lager og teknisk support.

Et meget fleksibelt system til næsten alle overflader 

Conteco A/S blev grundlagt i 2016 af Marc Praegel og teknisk direktør Brian Mortensen som eksklusiv forhandler af CONTECO-spartelsystemet, der anvendes til at skabe et slidstærkt råt betonlook. Virksomheden er siden opstarten vokset stabilt og råder i dag over yderligere 9 ansatte.

Ardex og Conteco har siden 2017 samarbejdet om en vådrumsudgave af CONTECO-systemet, der som det eneste af sin slags er MK-godkendt til vådrum i Danmark. Derfor ser parterne også frem mod at få Ardex Pandomo Wall ud over rampen og ind på de danske tegnestuer.

– Det er et meget fleksibelt system, der kan anvendes på næsten alle overflader, og vi ser det som en vigtig og naturlig udvidelse af vores portefølje. Du kan lave dekorative effekter og overflader med både indfarvning og tekstur, uden at der er risiko for revnedannelser, eller at overfladen begynder at smuldre, forklarer Marc Praegel.

– Vi har manglet et fornuftigt setup i Danmark i forhold til at kunne levere den service omkring Ardex Pandomo Wall, som systemet kræver, hvis designmulighederne skal udnyttes fuldt ud. Det har vi fået nu takket være Conteco, og jeg glæder mig til at se, hvad danske arkitekter og designere kan få ud af systemet, slutter Michel Nielsen af.

Blandt de senere nordiske projekter Brasserie Eiriksson i islandske Reykjavik, hvor Design Group Italia i år er blevet nomineret til Restaurant and Bar Design Awards® for indretningen.