Modstå efterårets oversvømmelser

29. september 2020

Efteråret, og dermed regnen, er på vej. Som håndværker kan du være med til at mindske omkostningerne, når uvejret raser og vandet står højt i dine kunders kældre.

Når vandet trænger ind i boligejernes kældre, er skaderne ofte både omfattende og dyre: Beklædninger på gulve og vægge skal typisk udskiftes, ligesom møbler og inventar skal erstattes. Der kan også opstå langtidsskader såsom misfarvninger, skjolder og lugtgener. De kan være svære at få bugt med.

Modstå fugt og vand

Her kan du som håndværker være med til at mindske problemerne, så dine kunder ikke oplever store omkostninger ved oversvømmelser, fortæller markedschef Allan Petersen fra Ardex. Han peger helt konkret på gulv- og vægkonstruktionerne som et godt sted at starte, når der skal forebygges:

– Generelt er det en god idé at forstærke kældergulvene og det nederste af kældervæggene, så de kan modstå fugt og vand. Vi har de senere år set en del bygningsskader på grund af oversvømmelser. De kan minimeres ved at gulve og vægge renoveres med de rette uorganiske materialer, siger han.

Enkle og effektive løsninger

Ardex har udviklet epoxyharpiksen EP 2000 til effektiv afspærring af opstigende fugt, og den uorganiske harpiks er fremstillet uden brug af opløsningsmidler og fyldstoffer. Dermed sikrer den et fugtresistent kældergulv uden at belaste miljøet.

Derudover har ARDEX bl.a. udviklet gulvspartelmassen A 46betonreparationsmørtlen B 14 samt gulvspartelmassen K 301, der kan bruges til at sikre undergulve og vægge mod varige vandskader ved en eventuel oversvømmelse. Allan Petersen uddyber:

– Der er tale om en række enkle, men gennemprøvede løsninger, der forhindrer urenheder i kloakvand i at trænge ind i undergulve og vægge. Det er en effektiv måde at komme skjolder, misfarvninger og lugtgener i forkøbet på.

– Løsningerne kan i kombination med flisebelægning eller epoxymaling på gulvoverfladen godkendes af forsikringsselskaberne, og deres ultrakorte byggetider gør, at opgaven går hurtigt og nemt, slutter han af.

Du kan her læse meget mere om, hvordan du sikrer vandbestandige kældre ude hos boligejerne.