ARDEX P 40 MS

Ny fugtspærre sparer dig for en hel arbejdsgang

26. november 2019

Har du behov for at kunne håndtere restbyggefugt effektivt og hurtigt? Den helt nye ARDEX P 40 MS 1-komponent primer gør, at du med kun ét enkelt lag tackler udfordringen effektivt. Dermed sparer du en arbejdsgang væk i forhold til epoxybaserede løsninger og kommer endnu hurtigere videre med opgaven.

Restbyggefugt er ofte en udfordring i nybyggerier, hvor det kan være svært at komme videre i processen og opnå den rette kvalitet, hvis ikke fx beton og flydemørtel først er komplet udtørret. Det er der dog råd for med de rette løsninger bag i bilen, og typisk vil du med en egnet fugtspærre kunne skære ned på ventetiden og komme hurtigere i gang med næste skridt.

Kom endnu hurtigere videre med opgaven

Nu lancerer ARDEX imidlertid en endnu mere effektiv løsning, så du for alvor kan spare tid og endnu hurtigere kommer videre med opgaven: ARDEX P 40 MS er således en 1-komponent primer, som du kan bruge på underlag med en restbyggefugt på helt op til 95 % RF.

Og da ét enkelt lag på bare 250 g/m2 er nok til at lukke porerne i underlaget og forhindre vandring af fugt op i gulvbelægningen, opnår du samme resultat, som hvis du benyttede en epoxybaseret fugtspærre. Dermed sparer du en hel arbejdsgang, understreger markedschef hos ARDEX Allan Petersen:

– Du kommer endnu hurtigere videre på byggesager, hvor der er restbyggefugt. I forhold til de epoxybaserede fugtspærrer kan du simpelthen skære en arbejdsgang væk, og samtidig undgår du at skulle bruge de værnemidler eller have det særlige certifikat, som epoxyløsninger kræver, forklarer han.

Fugtspærre og forstærkning i samme arbejdsgang

Ud over at gøre det langt hurtigere for dig at udføre fugtspærren fungerer ARDEX P 40 MS også som forstærkning af lettere porøse overflader, der fx kan findes på nystøbt beton eller flydemørtel. Du kan derfor ikke alene nøjes med en enkelt arbejdsgang til fugtspærren, men også i selvsamme arbejdsgang sikre en holdbar ikke-sugende overflade til det videre arbejde.

– Her kan du fx lime direkte på ARDEX P 40 MS med en ARDEX MS klæber, hvis du skal fuldlime trægulv efterfølgende. Men du skal huske, at hvis det videre arbejde kræver en selvnivellerende spartelmasse, så skal du bruge ARDEX P 7 som hæftebro, inden du spartler. Uanset hvad er du hurtigt videre, så du får nemmere ved at nå i mål til aftalt tid og i den rette kvalitet, slutter Allan Petersen af.

Både ARDEX P 40 MS og ARDEX P 7 er i øvrigt mærket med GEV EMICODE EC1+, der dokumenterer meget lav afgasning til omgivelserne til gavn for både dit arbejdsmiljø og slutbrugernes indeklima.