ARDEX fabrik silo

Vi øger kapaciteten i Hedensted

13. maj 2019

Der er gang i byggekranerne på vores fabrik i Hedensted, for vi har lige investeret i udstyr, der øger fabrikkens råvarekapacitet med ekstra 80 tons. Det mindsker behovet for manuel håndtering, og vi får fremtidssikret produktionen, så vi også fremover kan levere hurtigt i højeste kvalitet.

 

Selv om den seneste konjunkturanalyse fra Dansk Byggeri peger på begyndende opbremsning i byggeaktiviteten i Danmark, er der lige nu fuldt tryk på produktionen hos ARDEX på Hecovej 4 i Hedensted.

ARDEX producerer hurtigt hærdende og hurtigt tørrende produkter til opbygning af gulve og vægge, og vi leverer til distributører i hele Norden og Baltikum. Det bliver samlet set til mere end 35.000 tons materialer om året, der kører af sted fra Hedensted.

Forbedret arbejdsmiljø og produktivitet

Hos ARDEX oplever vi fortsat stigende efterspørgsel, særligt på de nyere hvide cementbaserede produkter. Derfor har vi netop investeret i udvidelse af fabrikkens råvarekapacitet i form af en ny silo med mulighed for at opbevare ekstra 80 tons hvid cement. Fabrikschef Niels Rasmussen fortæller:

– Vi investerer for at kunne følge med efterspørgslen, bevare en høj produktivitet og fortsat sikre et godt arbejdsmiljø i produktionen. Den nye silo gør først og fremmest, at vi kan mindske manuel råvarehåndtering, hvilket er med til at løfte arbejdsmiljøet og sikre en effektiv proces fra start til slut, siger han og fortsætter:

– 2019 er startet rigtigt godt, og nu er vi gået ind i forårsmånederne, der traditionelt er højsæson for alle os, der leverer til byggeriet. Vi glæder os derfor til at få siloen helt på plads, så vi kan begynde at udnytte de fordele, som den ekstra kapacitet giver os.

Fokus på lokal forankring tæt på kunderne

I ARDEX har vi siden etableringen i Danmark i 1967 satset på at opbygge en stærk lokal forankring med ansatte fra lokalområdet og produktion baseret på danske råvarer.

Fabrikken i Hedensted er også base for ARDEXacademy, der igennem forskellige kurser klæder håndværkerne bedre på til at udføre de daglige opgaver inden for eksempelvis vådrumssikring, storformatfliser og naturstensarbejde. ARDEXacademy findes desuden på hovedsædet i Herlev.

ARDEX er samtidig engageret i en række brancheorganisationer som fx Gulvbranchen og Murersektionen under Dansk Byggeri samt Danmarks Farve- og limindustri under Dansk Industri. Medarbejderne bidrager desuden jævnligt med viden og ekspertise til fagpublikationer fra eksempelvis Fonden BYG-ERFA og Statens Byggeforskningsinstitut. Niels Rasmussen uddyber:

– Vi satser hele vejen rundt på at få fagligt dygtige medarbejdere ind og holde på dem så længe som muligt, da det skaber den nødvendige kontinuitet og stabilitet. Samtidig investerer vi i at sikre håndværkerne nem adgang til viden og knowhow, så de kan levere højere kvalitet og arbejde mere effektivt ude hos deres egne kunder.

– Vi er på den baggrund vokset stabilt gennem årene, og vi vil også fremover satse på at skabe tætte partnerskaber med fokus på kvalitetsprodukter, service og knowhow. Ting som skaber mest mulig værdi for kunderne, slutter Niels Rasmussen af.